Assortiment

Herinneringen aan mijn moeder - Jan de Hartog

De Hartog vertelt ons hoe zijn moeder na haar vrijlating haar vooroorlogse leven weer oppakt, hoe moeder en zoon uiteindelijk op de proef gesteld zullen worden wanneer er maagkanker bij haar wordt geconstateerd. Spreker(s): Geert Mak
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Ze was een stille vrouw, getrouwd met een vooraanstaande protestante theoloog en dominee. Ze overleefde de bezetting van Nederland door de nazi’s, de opsluiting in een Japans concentratiekamp en de dood van haar echtgenoot na dertig jaar huwelijk.

Jan de Hartog vertelt over haar uitzonderlijke veerkracht: hoe ze een wapenstilstand sluit tussen het Nederlandse leger en de Indonesische guerrilla’s terwijl ze gevangene was, hoe ze kinderen Bijbelles geeft, hoe ze vrouwen, op de rand van een zenuwinzinking, onderwijst in filosofie en de geschiedenis van de Engelse tuinarchitectuur.

De Hartog vertelt ons hoe zijn moeder na haar vrijlating haar vooroorlogse leven weer oppakt en spiritueel adviseur wordt, en hoe moeder en zoon uiteindelijk op de proef gesteld zullen worden wanneer er maagkanker bij haar wordt geconstateerd. Hoe haar levenskracht overwon, toen haar lichaam verzwakte en hoe haar moed hem zelf geestelijk deed ontwaken toen hij tijdens de laatste maanden van haar leven de kracht, het vermogen en de aanvaarding vond om zijn moeder tot het einde toe bij te staan.
Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij Atlas
Spreker(s): Geert Mak
Speelduur: 2 uur 11 min

Grootte: 95 MB

ISBN: 9789047608684