Assortiment

IS - De terreurstaat - Loretta Napoleoni

Internationaal terrorisme-expert Loretta Napoleoni gaat in op de geschiedenis van IS en laat ze zien hoe de strijdmacht die bekendstaat om zijn middeleeuwse wreedheden zo snel heeft kunnen opbloeien. Spreker(s): Jan Donkers
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Sinds Islamitische Staat in 2014 vanuit het niets op het politieke wereldtoneel verscheen, zijn analisten en presidenten, hoge militairen en gewone burgers in verwarring.

In IS. De terreurstaat gaat internationaal terrorisme-expert Loretta Napoleoni in op de geschiedenis van IS en laat ze zien hoe de strijdmacht die bekendstaat om zijn middeleeuwse wreedheden zo snel heeft kunnen opbloeien in de digitale wereld van vandaag. Vanwege de grote olievoorraden, ruime financiële middelen en het modernste wapenarsenaal slaagt IS waar andere terroristische organisaties falen. Bovendien weet Islamitische Staat jonge moslims van over de hele wereld te rekruteren voor zijn heilige oorlog. Hoe kan dit? En waarom lukt het de westerse wereld zo moeilijk om vat te krijgen op wat deze extremistische groepering drijft? In haar uiterst actuele en uitstekend geresearchte boek gaat Napoleoni op zoek naar antwoorden.

IS. De terreurstaat is een met drie nieuwe hoofdstukken uitgebreide editie van het alom geprezen De terugkeer van het kalifaat. Napoleoni plaatst de meest recente ontwikkelingen in Irak, Syrië, Libië en Egypte in een breder perspectief, gaat uitvoerig in op de positie van de vrouw in het kalifaat en bespreekt ten slotte hoe IS-splintergroeperingen hun zinnen hebben gezet op het wereldwijd verspreiden van dood en verderf in landen die hun niet welgezind zijn.

Inhoud
Toelichting op de terminologie
Introductie
1. Van Al-Zarqawi naar Al-Baghdadi
2. Proefballonnen van het kalifaat
3. De paradox van het nieuwe Rome
4. De feniks van het islamisme
5. De moderne jihad
6. Radicaal salafisme
7. De nieuwe Mongolen
8. Premoderne oorlogen in deze tijd
9. Jihadistische Assepoesters
10. IS en economie
11. Ken uw vijanden
Epiloog

Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij Balans
Spreker(s): Jan Donkers

Speelduur: 4 uur 40 min

Grootte: 386 MB

ISBN: 9789463620734