Assortiment

Onverbiddelijke dageraad - Gedichten en prozafragmenten van Pablo Neruda - Ineke Holzhaus

Historische opname van een theatervoorstelling over de Chileense dichter Pablo Neruda. Hij gaf op poëtische wijze stem aan de beweging van Salvador Allende. Spreker(s): Henk Batenburgh, Marnix Kappers, Ineke Holzhaus
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Legendarische opname van Poëzie Hardop, waarin teksten van de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda in Nederlandse vertaling worden gezegd en gezongen. Neruda gaf op poëtische wijze stem aan de beweging van Salvador Allende in Chili.

Kort na de staatsgreep van Pinochet stierf Pablo Neruda. Dichter en theoloog Huub Oosterhuis stelde een script samen voor de voorstelling Chili, Metaal en Hemel van de theatergroep Poëzie Hardop met teksten van Pablo Neruda.

In de voorstelling klinkt het protest door tegen de nieuwe machthebbers die de democratische regering van Salvador Allende met geweld omver wierpen. Maar ook worden er fragmenten ten gehore gebracht waarin de hoop op vrede en welvaart voor iedereen opnieuw wordt uitgesproken.

Antoine Oomen componeerde de muziek naar oorspronkelijke Chileense liederen. Dil Engelhard speelde op de fluit. De voorstelling werd overal in het land in theaters en op vele andere locaties gespeeld door Henk Batenburgh, Marnix Kappers en Ineke Holzhaus.

De teksten zijn vertaald door onder andere Barber van de Pol en Dolf Verspoor.In deze geluidsopname hoort u onder andere fragmenten van het grote epische gedicht Canto General waarin Pablo Neruda de geschiedenis van zijn land bezingt. Maar ook zijn beroemde gedicht 'Mamadre' wordt voorgedragen en de odes aan de Poëzie en aan de Lucht zijn te beluisteren.

Van deze voorstelling werd een LP gemaakt die in 1975 werd uitgebracht.
Uitgegeven door: IHZS
Spreker(s): Henk Batenburgh, Marnix Kappers, Ineke Holzhaus
Speelduur: 0 uur 42 min

Grootte: 51 MB

ISBN: 9789490938673

Gerelateerde producten