Assortiment

Huis met de poppen - Een hoorspel op straat - Ineke Holzhaus

Bijzondere audiotour door de Pijp waarin twee zussen herinneringen ophalen aan deze Amsterdamse buurt. De twee blijken een geheim te delen waarop ieder zo haar eigen visie heeft. Spreker(s): Nynke Borgman, Marlies Hameliynck
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Ineke Holzhaus schreef en regisseerde Huis met de poppen voor het Ostadetheater in Amsterdam. Tijdens een wandeling door de Pijp, beluistert u het gesprek van twee zusters die over straat lopen. Of zijn ze daar niet samen?

De wijk de Pijp in Amsterdam vormt het decor van deze hoorspelopname waarin twee zusters herinneringen ophalen aan hun jeugd in dit beroemde deel van Amsterdam. Naarmate de wandeling vordert, wordt het duidelijk dat de twee een geheim delen, maar ze hebben daar allebei hun eigen versie van. De wandeling door de omgeving van hun jeugd, inspireert ze om zich steeds meer détails te herinneren.

De tekst werd geschreven door Ineke Holzhaus, die zelf opgroeide in het huis met de poppen aan de Ceintuurbaan. In de tekst zijn dan ook autobiografische elementen verwerkt.

De twee zusters worden vertolkt door Nynke Borgman en Marlies Hameliynck. Twee actrices die hun sporen in het theater, film en televisiedrama hebben verdiend. Marlies Hamelynck neemt de rol van de oudere generatie op zich, Nynke Borgman is de jongere zus.

U kunt de wandeling ook virtueel maken door de plattegrond en de bijbehorende foto's van locaties in de Pijp te gebruiken. Deze worden meegeleverd bij de download.
Uitgegeven door: IHZS
Spreker(s): Nynke Borgman, Marlies Hameliynck
Speelduur: 1 uur 5 min

Grootte: 51 MB

ISBN: 9789490938680

Gerelateerde producten