Assortiment

Hoe God verdween uit Jorwerd - Een Nederlands dorp in de twintigste eeuw - Geert Mak

Biografie van een dorp tijdens de stille revolutie tussen 1945-1995, toen de echte boeren langzaam ten onder gingen. Spreker(s): Jan Meng
€ --,-- Incl. btw


Luisterfragment

Hoe God verdween uit Jorwerd is de biografie van een dorp tijdens de stille revolutie tussen 1945-1995. Het is het verhaal van de boeren en het geld, van de kleine winkeliers en de oprukkende stad, van de kerktoren die instortte en de import die niet meer groette, van de natuur die terugkeerde en tegelijk verdween. Het is het verhaal van de caféhoudster die verder wilde, van de mooie Gais Meinsma, van Fedde met zijn acht koeien en een land vol modder, van de kruidenier en zijn heimwee, en van Peet, die stierf in de boerenkool.Het is het verhaal van de jaren waarin alles anders werd. Wat is er gebeurd op het platteland toen de machines kwamen, en de subsidies en de banken, en toen de echte boeren langzaam ten onder gingen.

Geert Mak nam zijn intrek in een Fries dorp en schreef een historische omwenteling waarvan nu pas de omvang en de gevolgen zichtbaar worden. In 1991 ontving Geert Mak de Henriëtte Roland Holst-prijs voor Hoe God verdween uit Jorwerd.

Ingekorte versie, met goedkeuring en medewerking van Geert Mak.

Uitgegeven door: AtlasContact
Oorspronkelijke uitgever: AtlasContact
Spreker(s): Jan Meng
Speelduur: 10 uur 49 min

Grootte: 604 MB

ISBN: 9789045038599