Assortiment

Dijk - H.M. van den Brink

‘Dijk’ begint op een koude ochtend in 1961 wanneer twee jongens hun werkzame leven beginnen in een kantoor aan een slordige gracht in Amsterdam. Meer dan veertig jaar later moet een van beiden afscheid nemen. Spreker(s): Bart van der Schaaf
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Het verhaal Dijk van H.M. van den Brink begint op een koude ochtend in 1961 wanneer twee jongens hun werkzame leven beginnen in een kantoor aan een slordige gracht in Amsterdam. Meer dan veertig jaar later moet een van beiden afscheid nemen. Terwijl alles om hem heen veranderd is, lijkt Karl Dijk al die tijd dezelfde te zijn gebleven. Maar juist dat maakt hem zo raadselachtig. Waarom verschijnt Dijk niet op zijn eigen afscheidsreceptie? Is meegaandheid soms niet beter dan het vasthouden aan principes? Wanneer zijn collega op zoek gaat naar het antwoord op die vragen, beginnen al zijn eigen zekerheden te verschuiven.

Dijk is een verhaal over onvergelijkbare grootheden. Over de macht van de markt en de trilling van atomen. Over zeelucht en de ondergang van slagers, kaasboeren en kruideniers. Over de standaardkilo van platina en iridium die voor de eeuwigheid bewaard wordt in een kluis nabij Parijs. En over herinneringen die net zo vaak van vorm veranderen als de wolken boven een Noord-Hollandse polder.

Uitgegeven door: AtlasContact
Oorspronkelijke uitgever: AtlasContact
Spreker(s): Bart van der Schaaf
AtlasContact (228)
Roman (1985)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Speelduur: 5 uur 4 min

Grootte: 428 MB

ISBN: 9789025451981