Assortiment

Het tuinhuis - Hella S. Haasse

Het luisterboek 'Het tuinhuis' bevat zeven nooit eerder gebundelde verhalen uit de jaren 1948-2006: 'Het tuinhuis', 'Een perkara', 'De Lidah boeaja', 'Het portret', 'Genius loci', 'Een Korè' en 'Een kruik uit Arelate'. Spreker(s): Hella S. Haasse, Willem
Van: € --,--

Voor slechts:
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In Het tuinhuis, het titelverhaal van de bundel, bezoekt een dertigjarige dochter haar niet bepaald liefdevolle moeder, die in een groot tuinhuis woont. Als ze blijft overnachten en met haar moeder in het tweepersoonsbed ligt maar de slaap niet kan vatten, ziet ze opeens haar moeders gestalte in hun kamer staan. Tegelijk schrikt haar moeder wakker uit een droom waarin ze dood is. Heeft de dochter nog altijd zo'n sterke gebondenheid met haar moeder dat ze zelfs ziet wat die droomt?

Niet alleen in Het tuinhuis maar ook in de zes andere nieuwe verhalen vindt er steeds iets plaats dat zich aan de waarneembare werkelijkheid onttrekt en dat toch de normale gang van zaken bepaalt. Is het de geheimzinnige, magische kracht van de natuur of het toeval dat aan het gebeuren een andere betekenis geeft?

Hella S. Haasse leest samen met Willem Nijholt. Hella S. Haasse heeft speciaal voor dit luisterboek de verhalen voorzien van een persoonlijk ingesproken nawoord.

Inhoud
1. Het tuinhuis
2. Een perkara
3. De Lidah boeaja
4. Het portret
5. Genius loci
6. Een Korè
7. Een kruik uit Arelate

Uitgegeven door: Singel Uitgeverijen
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij E.M. Querido
Spreker(s): Hella S. Haasse, Willem Nijholt
Speelduur: 4 uur 31 min

Grootte: 275 MB

ISBN: 9789021412603