Assortiment

Het negende gebod - Gij zult geen valse getuigenissen afleggen - Chris Houtman

Conservator en voormalig SAS luitenant Anthony en scenarioschrijfster Esther worden meegezogen in een intrige waar ze de militante en duistere kanten van een oerconservatieve katholieke organisatie ontdekken. Spreker(s): Dieuwertje Blok
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Als bij een antiquariaat in Parijs een onbekende tekst van de Romeinse schrijver Plinius de Jongere te koop wordt aangeboden, beseft Anthony Mulligan, conservator van het British Museum, dat hij op een historisch unicum is gestuit. Tegelijkertijd wordt de Nederlandse scenarioschrijfster Esther van Baerle gevraagd voor een internationale speelfilm die de vrouwenhaat binnen de Rooms-Katholieke Kerk aan de kaak wil stellen op basis van ditzelfde Plinius-document.

Als Esther voor haar research op bezoek gaat bij haar vroegere professor Niels van Rooijen, expert op het gebied van manuscripten uit de oudheid, treft ze hem aan in zijn werkkamer, badend in het bloed, vermoord. Ze doet vervolgens een beroep op de geschiedkundige expertise van Anthony Mulligan die vroeger luitenant in het elite SAS-corps van het Britse leger blijkt te zijn geweest.

Samen worden ze meegezogen in een meedogenloze intrige, waarbij zij de militante en duistere kanten ontdekken van de oerconservatieve katholieke organisatie het Legioen van Christus.

Uitgegeven door: Karakter Uitgevers
Oorspronkelijke uitgever: Karakter Uitgevers
Spreker(s): Dieuwertje Blok
Karakter Uitgevers (94)
Roman (1985)
Spanning (1347)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Speelduur: 13 uur 5 min

Grootte: 1079 MB

ISBN: 9789045214603