De strijd der wereldbeschouwingen - Introductielezing op het hoorcollege Godsgeloof of atheïsme? - Herman Philipse

Gratis introductielezing op hoorcollege 'Godsgeloof of atheïsme?' In een tijd van toenemende waarheidsclaims is de tijd rijp voor een grondige analyse. Hoe onderbouwen gelovigen en atheïsten hun claims? Spreker(s): Herman Philipse
€ 0,00 Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment

In een tijd van toenemende waarheidsclaims is de tijd rijp voor een grondige analyse van godsgeloof en atheïsme. Hoe onderbouwen gelovigen en atheïsten hun claims?

Deze lezing van Herman Philipse is een introductie op zijn hoorcollege Godsgeloof of atheïsme? Dit hoorcollege over de filosofische strijd der wereldbeschouwingen is een filosofisch onderzoek naar de verschillende religieuze en atheïstische beschouwingen, met aandacht voor grote denkers als Calvijn, Wittgenstein en Kierkegaard.

Deze introductielezing is opgenomen tijdens de Week van het Luisterboek 2009 in boekhandel Selexyz Scheltema te Amsterdam. Met dank aan en toestemming van uitgeverij Home-Academy kunt u deze lezing gratis downloaden bij Luisterrijk. Inclusief pdf-bestand met synopsis van de lezing.

Inhoud
- Introductie
- Lezing Herman Philipse
- Fragment uit het hoorcollege Godsgeloof of atheïsme?
- Fragmenten uit andere hoorcolleges van Herman Philipse

Uitgegeven door: Home Academy
Spreker(s): Herman Philipse
Speelduur: 1 uur 19 min

Grootte: 81 MB

ISBN: 9789085308676