Assortiment

Vogel Top 100 - De honderd mooiste vogelgeluiden - Henk Meeuwsen

Luisteraars van het VARA Radio 1-programma Vroege Vogels kozen hun favoriete vogelgeluiden. Luister naar de Oehoe, Zwartkop, Wielewaal, Winterkoning en nog 96 andere prachtig fluitende vogels.
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Als de luisteraars van het VARA Radio 1-programma Vroege Vogels het voor het zeggen hadden, zou de helft van de zendtijd gevuld worden met vogelzang.

Luisteraars waarderen heus wel gesprekken over zeldzame planten of reportages over het klimaat, maar de radio gaat pas echt harder als er een fluiter voorbij komt.

De redactie probeert soms wat afwisseling in de vorm van huilende walvissen, kraaiende haaien, loeiende wisenten of burlende edelherten. Allemaal leuk hoor - krijgt de redactie dan te horen per mail - maar waarom geen enkele zangvogel deze week?

Reden voor Vroege Vogels om de verkiezing van de mooiste vogelzang te houden. Er werden meer dan 75.000 stemmen uitgebracht. Deze hitparade van de allermooiste Nederlandse zangers, fluiters en roffelaars is voor het eerst bijeengebracht door natuurgeluidenvanger Henk Meeuwsen. Van de 100 beste zangvogels heeft hij ook nog eens de mooiste fragmenten weten te verzamelen.

Meeuwsen wil geen jager genoemd worden, want Henk jaagt niet: hij zoekt, hoort, registreert en geniet. Luister met hem mee.
Uitgegeven door: VARA
Oorspronkelijke uitgever: Meeuwsen Natuurgeluiden
Speelduur: 2 uur 38 min

Grootte: 185 MB

ISBN: 9789461495396