Assortiment

Yoga voor kinderen - Spelenderwijs yoga leren - Balance & Harmony - Gezond van lichaam en geest (serie) - Helen Purperthart

Door middel van dit luisterboek kunnen kinderen op een plezierige en speelse manier kennis maken met yoga, met als doel dat kinderen zich op een natuurlijke manier leren te ontspannen. Spreker(s): Helen Purperhart
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Door middel van dit luisterboek kunnen kinderen op een plezierige en speelse manier kennis maken met yoga. Het programma dat de ervaren kinderyoga-docente Helen Purperhart ervoor heeft ontworpen en in de praktijk getest blijkt kinderen bijzonder aan te spreken. Ze vinden het leuk om de oefeningen te doen en gaan er dan ook helemaal in op. De jongsten hebben plezier in het werken met hun lichaam, en de wat oudere kinderen blijken ook het een beetje 'spelen' met hun gedachten fijn te vinden.

Het voornaamste doel van dit luisterboek is kinderen te leren zich op een natuurlijke manier te ontspannen. Als ze eenmaal ervaren hebben hoe gemakkelijk dat is dan zijn ze er zelf heel blij mee, omdat ze merken dat ze zich dan rustiger voelen en hun gedachten beter kunnen ordenen. Maar de kinderen die de yoga oefeningen doen zullen ook hun houding en ademhaling verbeteren. Bovendien krijgt hun gezondheid voor de rest van hun leven en steviger basis.

De kinderen kunnen zelf bepalen of ze in de ochtend, middag of avond yoga willen doen. Elk moment heeft zijn voordelen. Door yoga in de ochtend te doen krijg je voldoende energie om de dag goed te beginnen. Yoga tussen de schooluurtjes door geeft je de frisheid om er weer tegenaan te gaan. Yoga voor het naar bed gaan is een goed hulpmiddel om je eigen kacheltje op een laag pitje te zetten en jezelf voor te bereiden op mooie dromen.

Voor ouders is kinderyoga een heerlijke manier om regelmatig op een ontspannen manier met hun kind bezig te zijn. Je zult merken dat het samen uitvoeren van de oefeningen op dit luisterboek je binnenvoert in de belevingswereld van je kind en er zodoende vaak een gemakkelijker en soepeler contact ontstaat.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Om te beginnen – de zithoudingen
2: Kleermakerszit
3: Halve lotus
4: Volledige lotus
5: Drukte wegblazen
6: Opwarmen (inleiding)
7: Je hoofd
8: Je vingers
9: Je enkels
10: Het yoga avontuur (inleiding)
11: Lopen
12: Vogel
13: Boom
14: Rups
15: Slang
16: Kikker
17: Muis
18: Kruisloop
19: Koe hoofd
20: Kat
21: De klok
22: Fantaseren – een reis in een zeepbel
23: Wakker worden
24: Muziek voor je eigen yoga avontuur

Uitgegeven door: Wamsenzo
Spreker(s): Helen Purperhart
Speelduur: 1 uur 3 min

Grootte: 73 MB

ISBN: 9789461493668