Folmer verdwijnt en andere verhalen - H.C. ten Berge

De verhalen brengen de luisteraar naar verschillende windstreken, soms ver van huis dan weer naar een herfstig Hollands tuinterras in een kustdorp hier dichtbij. Gelezen door de PC Hooftprijswinnaar H.C. ten Berge zelf. Spreker(s): H.C. ten Berge
€ 19,95 Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment

De verhalen in dit luisterboek brengen de luisteraar naar verschillende windstreken, soms ver van huis dan weer naar een herfstig Hollands tuinterras in een kustdorp hier dichtbij. In alle verhalen gaat het uiteindelijk om het domein van lichaam, geest en ziel: dát te beschrijven en te behouden is een van de opdrachten die deze auteur zich stelt.

Het ongewapend oog waarin een tienjarig jongetje gestalte krijgt als een eenzaam en eigenzinnig kind dat in stilte een nog onbegrijpelijk wereld waarneemt.

De honkvaste reiziger schetst een bezoek aan New York. Het is de vraag of de tocht naar en door New York verzonnen is dan wel op werkelijkheid berust.

Eerste sneeuw gaat om de nymfomane gravin Franziska zu Reventlow die omstreeks 1905 een geruchtmakend bezoek aan het stadsdorp Diepenheim gebracht zou hebben.

De novellen uit het laatste gedeelte Ontluisd verleden gaan uiteindelijk om de lege stoelen van verdwenen mensen, om de melancholie van een verlaten, herfstig tuinterras.

Folmer verdwijnt, staat daar min of meer buiten. Het handelt over de laatste dagen van een oude diplomaat waarin hij een operatie zal ondergaan en een ervaring opdoet die zijn (vooringenomen) kijk op de wereld in laatste instantie verandert.

Coverart: Pamela McAdam - elegy in blue 2013
Design: Selena Lindemann

Mede mogelijk gemaakt door Lowlands 2014, Jochem Smit Producties en Peter van Eerdenburg

Inhoud
1. De kolenbrander in het bos
2. Het ongewapend oog
3. Eerste sneeuw
4. De honkvaste reiziger
5. De wringer
6. De zalmtrek7. Ontluisd verleden: Tilman
8. Ontluisd verleden: Lawrence
9. Ontluisd verleden: Axel
10. Ontluisd verleden: Jean
11. Ontluisd verleden: Folmer verdwijnt
Uitgegeven door: Luistereenboek
Oorspronkelijke uitgever: Athenaeum-Polak & Van Gennep
Spreker(s): H.C. ten Berge
Speelduur: 9 uur 34 min

Grootte: 526 MB

ISBN: 9789462550322
Populaire tags