Assortiment

Het stenen bruidsbed - Hoorspel van Hans Karsenbarg - Harry Mulisch

Een stad, die kapot is gebombardeerd en een vrouw, die veroverd en verlaten wordt. Hoorspel naar de roman van Harry Mulisch. Spreker(s): Hans Veerman, Lo van Hensbergen, Henny Orri, Paul van der Lek
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Wanneer de Amerikaanse tandarts Norman Corinth voor een congres in Dresden wordt uitgenodigd, gaan alle sluizen met herinneringen aan het gruwelijke bombardement in WO II, waaraan hij als vlieger heeft deelgenomen, wijd open. Hans Karsenbarg heeft op meesterlijke wijze de gecompliceerde roman van Mulisch in geluid omgezet. De tot mislukking gedoemde liefdesaffaire met Hella Viehbahn vermengd met de flashbacks uit de bommenwerper verworden tot monsterlijk grotesk uitgroeiende gebeurtenissen tijdens het congres.

Oorspronkelijk uitgezonden door de Tros in 1986.

Cast
Norman Corinth: Hans Veerman
Schneiderhahn: Lo van Hensbergen
Hella Viebahn: Henny Orri
Ludwig: Wim Kouwenhoven
Günther: Rob Fruithof
Man: Paul van der Lek
Vrouw: Elsje Scherjon
Karin: Paula Majoor
Portier: Dick Scheffer
Eugene: Jim Berghout
Archie: Hans Pauwels
Larry: Hidde Maas
Jimmie: Michiel Kerbosch

Bewerking en regie: Hans Karsenbarg
Techniek: Beer Gertenbach en Leon Dubois

Hans Karsenbarg (1938) volgde na de middelbare school een drie-jarige acteursopleiding bij de toenmalige NRU, nu NOB.
Hij trad in dienst bij de NRU in september 1961. Heeft medewerking verleend aan een ontelbaar aantal hoorspelen tot 1986. Regisseerde eind jaren '70 ook veel radio-dramaproducties, waaronder Prix-Italia producties voor de NOS. Heeft voor de TROS Nederlandse Literatuur bewerkt tot radio-drama en geregisseerd. Werkte mee aan de spraakmakende Verbo-sonische productie A-ronne, onder leiding van componist-dirigent Luciano Berio. Choreograaf Luis Falco heeft hier later bij het Nederlands Danstheater een ballet op gemaakt.
Nadat in 1986 de radio-dramaafdeling bij de omroep werd opgeheven, is hij verder als freelance acteur gaan werken in films en tv-series. Deed ook nasynchronisaties en heeft reclames in gesproken.
Uitgegeven door: HoorSpelFabriek
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij de Bezige Bij
Spreker(s): Hans Veerman, Lo van Hensbergen, Henny Orri, Paul van der Lek
Speelduur: 1 uur 23 min

Grootte: 95 MB

ISBN: 9789461492746