Assortiment

Mediteren voor beginners - Leer ontspannen en geniet meer van het leven - Balance & Harmony - Gezond van lichaam en geest (serie) - Hans van Breukelen

Mediteren brengt in de eerste plaats ontspanning voor het lichaam èn voor de geest. Dit luisterboek geeft je de gelegenheid om kennis te maken met enkele vormen van meditatie. Spreker(s): Hans van Breukelen
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Mediteren brengt in de eerste plaats ontspanning voor het lichaam èn voor de geest. Door te mediteren haal je spierspanningen uit je lichaam en geef je je over aan de weldadige verlaging van de frequentie van je hersengolven. Dat geeft een heerlijke innerlijke rust en een gevoel van nieuwe kracht en energie, van ‘alles weer aan te kunnen’. Door regelmatig te mediteren ga je problemen gemakkelijker relativeren, kun je je beter concentreren en verbeteren je zelfvertrouwen en je gezondheid.

Veel lichamelijke aandoeningen hebben hun oorzaak in spanningen en stress: Pijn aan hoofd, nek en schouders, verhoogde bloeddruk, slaapproblemen, slechte eetlust, maag- en darmklachten, hartkloppingen en pijnlijke onderrugspieren, om er maar een paar te noemen. Spanningen en stress gaan meestal gepaard met overmatig piekeren, lusteloosheid, depressieve gevoelens, huilbuien, besluiteloosheid, verlies van vertrouwen in jezelf en anderen, concentratiestoornissen, vergeetachtigheid, gejaagdheid, snel prikkelbaar zijn, en dergelijke. Regelmatig mediteren brengt gaandeweg zeer goed merkbare verbeteringen.

Dit luisterboek geeft je de gelegenheid om kennis te maken met enkele vormen van meditatie.

Als je nog niet eerder of niet vaak hebt gemediteerd is het van belang om in het begin een eenvoudige techniek te kiezen. In dit luisterboek maak je kennis met enkele veel gebruikte vormen van meditatie. Ze geeft je de gelegenheid om op de voor jou prettigste manier helemaal tot ontspanning te komen, om zodoende spanningen, stress en frustraties geen kans te geven. De meditatievorm die je kiest, die voor jezelf het prettigst vindt, kun je dan zo kort of zo lang en zo vaak als je wilt uitvoeren op de rustgevende, ontspannende muziek die je op de laatste track van dit luisterboek aantreft.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Inleiding bij de Meditatievormen
2: Voorbereiding van de Meditatie
3: Adem Meditatie
4: Muziek Meditatie
5: Mantra Meditatie
6: Visualisatie Meditatie
7: Meditatie Muziek

Uitgegeven door: Wamsenzo
Spreker(s): Hans van Breukelen
Speelduur: 1 uur 2 min

Grootte: 69 MB

ISBN: 9789461490018