Assortiment

Hallo, is daar iemand? - Een speurtocht naar leven op andere planeten - Govert Schilling

Zou het kunnen dat er leven op andere planeten is? Als op aarde leven is ontstaan, is het misschien ergens anders ook wel gebeurd: vreemde dieren of misschien wel super-intelligente wezens? Leeftijd: 9+ Spreker(s): Govert Schilling
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Jij woont op de aarde. Samen met een heleboel andere mensen en dieren. Er leeft van alles op onze planeet.Maar de aarde is niet de enige planeet in het heelal. Zou het kunnen... dat er leven op andere planeten is? Als hier op aarde leven is ontstaan, is het misschien ergens anders ook wel gebeurd: vreemde dieren, groene mannetjes, of misschien wel super-intelligente wezens? Waar zou dat dan kunnen zijn en hoe komen we daar achter?

In ons eigen zonnestelsel is er al naar gezocht. Op de planeten Mercurius en Venus is het veel te heet voor leven. Op Mars is het waarschijnlijk te koud. Toch zijn er misschien ooit Mars-bacteriën geweest.
Maar er zijn ook planeten bij andere sterren. Daar zit vast wel een planeet tussen die veel op onze aarde lijkt. Zou daar iets kunnen leven? En hoe kom je daar achter?
En als er buitenaards leven is, hoe zouden deze wezens er dan uitzien, lijken ze misschien op ons? Kunnen we met ze praten en zouden we bij elkaar op bezoek kunnen? Misschien kun jij wel mee helpen zoeken naar mogelijk buitenaards leven!

Inhoud
Inleiding
Wij en de aarde... is er nog meer?
Wat is leven eigenlijk?
Bestaan er echt Marsmannetjes?
Is er leven in ons zonnestelsel?
Hoe vind je een tweelingzusje van de aarde?
Lijken buitenaardse wezens op mensen?
Hoe praat je met een alien?
Kunnen we bij elkaar op bezoek?
Zijn UFO's ruimteschepen van andere planeten?
Wanneer wordt er buitenaards leven ontdekt?
Uitgegeven door: LuisterWijs
Spreker(s): Govert Schilling
Speelduur: 0 uur 45 min

Grootte: 33 MB

ISBN: 9789461494085