Godfried Bomans over het geloof in Sinterklaas - Godfried Bomans

5 radiocolumns en –fragmenten over Sinterklaas, waaronder Sinterklaas op het concilie en een forum waarin Bomans vragen beantwoordt over het geloof in Sinterklaas. Spreker(s): Godfried Bomans
€ 8,75 Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment

Sinterklaas brengt heel wat teweeg. Dat was vroeger nog een graadje erger. Godfried Bomans (1913 – 1971) werd door het fenomeen Sinterklaas sterk geboeid. Hij schreef er talloze stukken over en trad zelfs diverse keren in de schoenen van de goedheiligman. Bomans’ fascinatie zal zijn voortgekomen uit het veelvuldig lezen van heiligenlevens maar zeker ook uit bittere angst voor de man met de witte baard.

Op dit luisterboek kunt u luisteren naar een vijftal radiocolumns en –fragmenten, uit 1956 tot 1967, van Bomans over Sinterklaas. Waaronder nog niet eerder uitgebracht materiaal, zoals: Sinterklaas op het concilie en een heus radioforum waarin Bomans vragen beantwoordt over het geloof in Sinterklaas.

Track 1 en 3 zijn verschenen op de lp De Ernst en Humor en het luisterboek De Humor en Ernst. Track 2, 4 en 5 zijn niet eerder op geluidsdrager verschenen.

Tot stand gekomen in samenwerking met de AVRO, KRO, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Radio Nederland Wereldomroep en de VRT.

Inhoud
1. Radiocolumn. Sinterklaas op reis (december 1956, AVRO)
2. Fragmenten uit een radiocolumn waarin Godfried Bomans vragen van omroepmedewerkers beantwoordt. Presentatie Bert Steinkamp (november 1967, Radio Nederland Wereldomroep)
3. Radiocolumn. Enige richtlijnen voor bisschoppen (december 1956, AVRO)
4. Fragment uit een toespraak in Kortrijk, Belgïe. Sinterklaas op het concilie (juli 1964, VRT)
5. De Kopstukken. Hoe hard mag Sinterklaas? (december 1960, progamma Tierelantijnen, KRO. Overige kopstukken: Kees Schilperoort, Cees de Lange, Sophie Stein en Leo Nelissen (voorzitter)
Uitgegeven door: Rubinstein
Spreker(s): Godfried Bomans
Speelduur: 1 uur 2 min

Grootte: 33 MB

ISBN: 9789047612650