Assortiment

God en ik - Wat je als weldenkende 21e eeuwer kunt leren van de Bijbel - Alain Verheij

Wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Aan de hand van oude verhalen werpt theoloog en schrijver Alain Verheij licht op hedendaagse levensvragen. Spreker(s): Alain Verheij
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

God en ik van theoloog en schrijver Alain Verheij neemt de volgende vraag als uitgangspunt: wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag.

In God en ik schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof. Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. Zo kun je de vastentijd zien als een ‘detox’ die zorgt voor meer zelfreflectie en solidariteit, en zetten verhalen over Jezus, Job, Mozes en Petrus aan tot denken over hoop, vertrouwen en volharding.

Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel. Aan de hand van deze oude verhalen werpt God en ik licht op hedendaagse levensvragen.

Inhoud
Inleiding
1. Het leven overkomt je - De doop
2. Alledaagse rituelen
3. Radicaal puberen
4. De ontdekking van het lichaam
5. Richting kiezen
6. Omgaan met tegenslagen
7. Zin in het leven
Epiloog

Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: AtlasContact
Spreker(s): Alain Verheij

Speelduur: 5 uur 46 min

Grootte: 476 MB

ISBN: 9789463624176