Assortiment

Gezonder en gelukkiger door ontspanning en zelfhypnose - Praktische oefeningen om lichaam en geest te ontspannen - Rene Diekstra

Een aantal manieren om lichaam en geest te leren ontspannen en te leren pauzeren, van heel eenvoudige spierontspanningsoefeningen tot diepwerkende meditatie- en zelfhypnosemethoden. Spreker(s): René Diekstra
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Gezond en gelukkig leven is in belangrijke mate een kwestie van evenwicht. Evenwicht tussen activiteit en passiviteit, tussen inspannen en ontspannen. Bij veel mensen is dat evenwicht verstoord. Ze kunnen zich niet ontspannen. Of ze kunnen zich niet goed ontspannen.

Veel mensen kunnen zich alleen maar actief ontspannen, bijvoorbeeld door televisie te gaan kijken, te gaan telefoneren met vrienden, te sporten. Daar is op zich niets mis mee, als ze zich ook passief zouden kunnen ontspannen. Want ons lichaam en onze geest hebben het nodig dat er op bepaalde momenten niets van hen gevraagd wordt, ze hebben pauzes, ‘time-outs’ nodig. Krijgen ze die niet of niet regelmatig, dan gaan ze op den duur haperen. Dan ontwikkelen zich vage klachten, zoals gedeprimeerde stemming, geprikkeldheid, slaapproblemen, allerlei ademhalings-, spier- en spijsverteringsklachten.
Blijven die symptomen langere tijd bestaan, dan kunnen zich zelfs ernstige klachten en afwijkingen ontwikkelen. Vooral bij mensen die al kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld na een hartinfarct of andere ziektes.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die geleerd hebben hun lichaam en geest regelmatig passief te laten ontspannen, gezonder zijn en zich gelukkig voelen. Maar, hoe tegenstrijdig dat ook lijkt, ze zijn ook creatiever en presteren meer. Op dit luisterboek reikt René Diekstra een aantal manieren aan om lichaam en geest te leren ontspannen en te leren pauzeren. Die manieren lopen uiteen van heel eenvoudige spierontspanningsoefeningen tot diepwerkende meditatie- en zelfhypnosemethoden. Gebleken is dat niet elke methode voor iedereen even geschikt of aantrekkelijk is. Vandaar dat dit luisterboek keuze uit verschillende methodes biedt, zodat iedereen zijn eigen meest ontspannen combinatie kan maken.

Uitgegeven door: Karakter Uitgevers
Imprint: Karakter Uitgevers
Spreker(s): René Diekstra
Speelduur: 2 uur 36 min

Grootte: 143 MB

ISBN: 9789045219370