Assortiment

Meneer Heineken, het is voorbij - Hoe de politie Freddy Heineken bevrijdde - Gert van Beek

De Heineken-ontvoering beschreven vanuit het perspectief van de Amsterdamse recherche. Voor welke complexe opdracht stond de politie? Hoe konden ze de ontvoerders te slim af zijn? Met originele geluidsopnamen. Spreker(s): Gert van Beek
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Op 9 november 1983 verlaat biermagnaat Alfred Heineken zijn kantoor in Amsterdam. Buiten wordt hij overmeesterd door een aantal mannen. Samen met Ab Doderer, zijn vaste chauffeur, wordt hij een busjeingesleurd en afgevoerd. Diezelfde avond ontvangt de politie een brief waarin de ontvoerders het losgeldeisen: bijna 35 miljoen gulden.

Op 30 november worden Heineken en Doderer gevonden in een loods niet ver van Amsterdam. Ze leven nog. Twee van de vijf ontvoerders worden meteengepakt, een meldt zich later vrijwillig bij de politie. Ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout ontkomen.Zij worden na intensief speurwerk van derecherche in februari 1984 in Parijs opgepakt.

Gert van Beek werkt op dat moment als hoofdinspecteur bij de Amsterdamse politie. Hij geeft leiding aanhet team dat de ontvoering moet beëindigen.

In Meneer Heineken, het is voorbij beschrijft Van Beekdrie uiterst spannende weken. Anders dan Peter R. de Vries in zijn bestseller, schetst hij de ontvoering vanuit het perspectief van de Amsterdamse recherche. Hijlaat zien voor welke complexe opdracht de politie stond. Hoe konden ze de ontvoerders te slim af zijn?Hoe hielden ze de vele media op afstand? En welke strategie zouden ze moeten volgen om Heineken enDoderer levend vrij te krijgen?

Op dit luisterboek hoort u de originele geluidsopnamen van het gesprek dat de heer Heineken vlak na zijn bevrijding voerde met de politie tijdens de rit tussen De Heining en Wassenaar.

Inhoud
Hoofdstuk 1: Mijn vuurdoop
Hoofdstuk 2: De losgeldbrief
Hoofdstuk 3: Teambuilding
Hoofdstuk 4: Het weiland is groen voor de haas
Hoofdstuk 5: Bagagekluis 2150
Hoofdstuk 6: Spoken zien
Hoofdstuk 7: Eerste rally
Hoofdstuk 8: Dwaalsporen
Hoofdstuk 9: Uilen
Hoofdstuk 10: Tips
Hoofdstuk 11: De Heining
Hoofdstuk 12: De losgeldrit
Hoofdstuk 13: Volgen en tappen
Hoofdstuk 14: Bevrijdingsdag
Hoofdstuk 15: Reconstructie
Hoofdstuk 16: De afronding
Epiloog
Bandfragmenten
Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij AmboAnthos
Spreker(s): Gert van Beek
Speelduur: 8 uur 30 min

Grootte: 339 MB

ISBN: 9789047616528