Assortiment

De Klucht van de Molenaar - G.A. Bredero

De vermoeide Trijn zoekt onderdak voor een nacht en vindt dat bij molenaar Piet. Slimme Piet neemt het niet zo nauw met de huwelijkse trouw, maar loopt uiteindelijk in zijn eigen val. Want: "het kan verkeren". Spreker(s): Vastert van Aardenne, Marieke de
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

De stadspoort is gesloten, het weer verslechtert... De vermoeide stadse madam Trijn Jans zoekt onderdak voor een nacht en vindt dat bij molenaar Slimme Piet en zijn vrouw, Aaltje.

Slimme Piet neemt het niet zo nauw met de huwelijkse trouw, maar loopt uiteindelijk in zijn eigen val. Met aan het slot de woorden die Bredero's lijfspreuk zijn geworden: "'t kan verkeren."

Het hilarische De Klucht van de Molenaar is een oorspronkelijk toneelstuk uit 1613, geschreven door G.A. Bredero. Het stuk wordt zelden meer op het repertoire genomen, maar in de zomer van 2002 werd het, voor het eerst na vele jaren, weer gespeeld door Theatergroep De Kale. En met veel succes. Het beperkte aantal voorstellingen was direct uitverkocht en publiek en recensenten reageerden onverdeeld enthousiast. Later volgde een tweede succesvolle tournee. Ter gelegenheid van "Het jaar van de molens" in 2007 werd de klucht opnieuw opgevoerd op toepasselijke buitenlocaties als de Zaanse Schans en Kinderdijk, met een molen als natuurlijk decor.

In samenwerking met de Stichting Hoorspel Nú is de Klucht van de Molenaar als luisterboek uitgebracht, in de oorspronkelijke bloemrijke taal van de zeventiende eeuw.

Cast
Slimme Piet, een molenaar: Vastert van Aardenne
Trijn Jans, een vrouw uit de stad: Marieke de Kruijf
Aaltje Melis, vrouw van de molenaar: Celia van den Boogert
Joost, knecht van de molenaar: Jérôme Reehuis

Theaterregie: Victor van Swaay
Hoorspelregie: Audrey van der Jagt
Tussenteksten: Chiel de Kruijf
Opname: Frans de Rond

Uitgegeven door: Stichting Hoorspel Nú
Spreker(s): Vastert van Aardenne, Marieke de Kruijf, Jérôme Reehuis, Audrey van der Jagt
Speelduur: 0 uur 56 min

Grootte: 40 MB

ISBN: 9789461499516