Assortiment

Door de knieën - Freek de Jonge

Een verhaal over een worsteling met roem, de beknelling van het ego en een hunkering naar overgave - vitaal, surrealistisch en oprecht. Spreker(s): Freek de Jonge
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

De verteller in Door de knieën is uit het lood geslagen door de dood van zijn zoontje. Het verdriet heeft hem en zijn vrouw uiteengedreven: terwijl zij probeert het een plaats te geven in haar leven, is hij ervoor op de vlucht. Zijn bekendheid en roem benauwen hem steeds meer, hij is wanhopig op zoek naar vriendschap. Die denkt hij gevonden te hebben als hij de beeldend kunstenaar Jonas ontmoet, een Zeeuwse zonderling aan wiens eenvoud hij zich wil spiegelen. Lange wandelingen met Jonas' hond, met een wonderlijke naam, leren hem naar zichzelf te kijken en de wurgende controle over zichzelf op te geven. De vriendschap lijdt een ontluisterende schipbreuk.

Dan ontmoet hij Victor, een jongetje met de glimlach van Mona Lisa en een lijfje dat niet meer is dan een in lappen gewikkeld stompje. De verteller wil zijn leven aan hem wijden, en reist hem tot in Zuid-Frankrijk na. In Lourdes, te midden van een hysterische menigte, vindt de bizarre apotheose plaats.

Op een donderdag in juni 2004 las Freek de Jonge zijn nieuwste boek integraal voor aan een klein publiek bij Uitgeverij Rubinstein. Dit luisterboek is de live-registratie van deze sessie, zonder dat hierin is gemonteerd. Freek versprak zich vrijwel niet en is met recht een groot woordenkunstenaar te noemen.
Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij Augustus
Spreker(s): Freek de Jonge
Speelduur: 4 uur 55 min

Grootte: 274 MB

ISBN: 9789047604419