Assortiment

Yoga - Het begin - Even op adem komen... - Deel 1 - Fred van Beek

Deel 1 van de serie 'Even op adem komen...', met de meest gebruikte yoga-houdingen en uitleg over de heilzame werking van diverse soorten ademhaling. Spreker(s): Fred van Beek
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Ademen is het allerbelangrijkste dat we doen. Als onze adem wordt afgesneden, gaan we dood. Adem is zo belangrijk dat je zelfs dagen zonder eten en drinken kunt, maar slechts een paar minuten zonder te ademen. En ademen is zo gewoon dat we niet eens meer doorhebben dat we het doen. Vandaar dat veel mensen verkeerd ademhalen. Dat heeft grotere gevolgen voor ons welzijn en onze gezondheid dan we denken. Het kan ons nerveus en gespannen maken, het kan leiden tot hyperventilatie, waandenkbeelden, slechte vertering van ons voedsel en noem maar op.

Goed ademen geeft levensenergie, rust, zelfvertrouwen en zekerheid. Wanneer je goed weet te ademen heb je de beschikking over oneindige energie, de eerste en beste remedie tegen ziektes en kwalen. Bovendien brengt die energie je in de juiste stemming voor het behalen van positieve resultaten. Yoga is, heel kort gezegd, een techniek die het lichaam tot diepe rust en ontspanning brengt.

Daar komen geen krampachtige bewegingen aan te pas, zelfs bij dynamische houdingen zijn de bewegingen langzaam en spontaan. Yoga is niet persé een manier van leven. Wie het beoefent kan dus gewoon zichzelf blijven. Maar wie door middel van yoga leert zijn ademhaling te verbeteren en bovendien regelmatig de eenvoudige, ontspannende oefeningen doet, kan daarmee zijn gezondheid, welzijn, stemming en prestaties aanzienlijk verbeteren. Yoga is een pad voor iedereen: Mannen en vrouwen, kinderen en ouderen. Voor yoga hoef je niets te slikken en ook niets te laten. Yoga geeft je een unieke gelegenheid om jezelf te blijven en toch te veranderen. Alles wat je daar voor nodig hebt is je eigen lichaam, een klein beetje tijd en de motivatie om gezond te zijn en te blijven.

Dit luisterboek is deel 1 van de serie Even op adem komen...

Inhoud
1. Adem is leven
Goed ademen geeft levensenergie, rust, zelfvertrouwen en zekerheid. Wanneer je goed weet te ademen heb je de beschikking over oneindige energie, de eerste en beste remedie tegen ziektes en kwalen. Bovendien brengt die energie je in de juiste stemming voor het behalen van positieve resultaten.

2. Ademhaling en de zonnegroet
Een leukere èn effectievere ochtendgymnastiek bestaat er niet. ‘De Zonnegroet’ maakt je soepel en doet blokkades in je onderlijf verdwijnen als sneeuw voor de zon. Overtollig vet verdwijnt en je lichaam wordt immuun voor infectieziektes.

3. Ademhaling en de kruiphouding
Deze taoistische Yoga-serie vanuit de boog in de zwevende cobra is een snelle manier om vitaliteit en gezondheid op te doen. Ze zorgt voor een verhoogde productie van hormonen als serotonine en melatonine en helpt je daardoor om actief en zonder stress in het dagelijks leven te staan.

4. Ademhaling en andere houdingen
De Brughouding vitaliseert de organen in je onderbuik en stimuleert zowel geest als lichaam en lijkt een wondermiddel tegen impotentie en frigiditeit. De Schoenmakers- en Schildpadhouding maken zowel je dijbenen als de spieren van je bekken krachtig en verstevigen de spieren van de zenuwen en de ruggengraat. De massage van de kuiten en voeten geven je rust en energie. De vingertopoefening tenslotte helpt RSI voorkomen.

5. Ademhaling en meditatie
Door de stilte achter de stilte te ervaren krijg je meer moed om te veranderen wat je wilt veranderen en te accepteren wat je niet kunt veranderen, en de wijsheid om het onderscheid te maken. De oerkracht in je onderlijf, je sexuele kracht, wordt vrijgemaakt en dwanggedachten verdwijnen. De oog-oefeningen verbeteren je gezichtsvermogen, je inzicht en je zelfkennis, terwijl de oormassage en meditatie je toleranter en flexibeler maken.

Uitgegeven door: Wamsenzo
Spreker(s): Fred van Beek
Gezondheid (275)
Meditatie (186)
Wamsenzo (27)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Speelduur: 0 uur 59 min

Grootte: 48 MB

ISBN: 9789461494870