Assortiment

Yoga - Eenvoudige babymassage - Een weldaad voor moeder en kind - Yoga zwangerschapsbox, deel 2 (serie) - Fred van Beek

Massage is dé manier om de baby geborgenheid terug te geven. Een baby die vaak wordt gemasseerd slaapt regelmatiger, heeft een betere spijsvertering en minder last van buikkrampjes. Deel 2 uit de 'Zwangerschapsbox'. Spreker(s): Fred van Beek
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Het ongeboren kind ervaart al in een vroeg stadium van de zwangerschap een gevoel van geborgenheid door de behaaglijke temperatuur van het moederlichaam en de aanrakingen met de baarmoederwand. De geboorte, de overgang van de veilige, warme baarmoeder naar de wereld met andere geluiden, verandering van temperatuur en geen bekende aanrakingen meer, is voor de baby een ingrijpende verandering.

Babymassage is dé manier om de pasgeborene het gevoel van geborgenheid terug te geven. Een baby die regelmatig wordt gemasseerd slaapt regelmatiger, heeft een betere spijsvertering en minder last van buikkrampjes. De zintuigen worden geactiveerd, het eetritme verbetert en onrustige baby's raken ontspannen. Bovendien hebben overstrekte baby's te meer baat bij regelmatige massage.

Wanneer na een paar keer masseren op willekeurige momenten van de dag – bijvoorbeeld voor het inslapen – de muziek voor de baby wordt afgespeeld, dan zal dat het kind tevreden en rustig maken: Het herkent, uiteraard onbewust, de muziek en associeert die met het warme en het prettige gevoel dat het tijdens de massage kreeg.

Dit luisterboek is deel 2 van de Zwangerschapsbox.

Inhoud
1. Instructies voor eenvoudige babymassage
2. Metamorfosemassage voor de ouders
3. Dorische tempelmuziek voor de baby (panfluit)

Uitgegeven door: Wamsenzo
Spreker(s): Fred van Beek
Speelduur: 1 uur 13 min

Grootte: 62 MB

ISBN: 9789461494924