Assortiment

Gemakkelijk afslanken met yoga - Balance & Harmony - Gezond van lichaam en geest (serie) - Fred van Beek

Met dit programma kan afvallen zeer krachtig worden ondersteund. Diverse houdingen en energie- en ademhalingstechnieken dwingen het lichaam ertoe voor betere verbranding en stofwisseling te zorgen. Spreker(s): Fred van Beek
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Met dit programma van yogatechnieken kan afvallen zeer krachtig worden ondersteund. Door gebruik te maken van de diverse houdingen (asana’s), gecombineerd met energie- en ademhalingstechnieken wordt het lichaam ertoe gedwongen om voor betere verbranding en stofwisseling te zorgen èn om niet méér voedsel te ‘vragen’ dan het strikt genomen nodig heeft. Het yogaprogramma in dit luisterboek werkt dus dubbelop en is daarom buitengewoon effectief.

Het lukt maar heel weinig mensen om blijvend veel gewicht kwijt te raken. Afvallen doe je door meer energie te gebruiken dan je via het voedsel opneemt. Maar het lichaam reageert daarop door de stofwisseling aan te passen: Het energieverbruik in rust daalt en de eetlust wordt gestimuleerd. Het lichaam doet dus zelf het effect van de negatieve energiebalans teniet. Het volgen van een dieet leidt daarom eerst tot resultaat, maar het lichaam zelf verhindert verdere vooruitgang. Dit verklaart waarom blijvend afvallen voor veel mensen zo moeilijk is.

Er zijn diverse oorzaken van overgewicht, maar de belangrijkste daarvan is overconsumptie van energierijk voedsel: Meer energie opnemen dan er wordt verbruikt. Het overschot (vetten en suikers) wordt in de vorm van glycogeen opgeslagen in de spieren en de lever. Op die manier kan het lichaam ongeveer 500 gram overtollige energie kwijt. De overige reserves worden opgeslagen als vet in vetcellen, die pas weer worden geleegd wanneer de reserves worden aangesproken.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Lichaamsbewustwording voor de spiegel
Vergeet alle diëten, je hebt ze niet nodig! Kijk naar jezelf, word je bewust van je lichaam en accepteer jezelf zoals je bent. Adem schoonheid! Door goed en aandachtig ademen maakt je lichaam hormonen aan die je eetzucht verminderen en je geluksgevoel verhogen.

2: Liggend aanspannen
Door je lichaam deel voor deel aan te spannen en tegelijkertijd goed te ademen versnelt de verbranding en wordt het weefsel beter doorbloed. Je hebt je overgewicht niet nodig, dus dat laat je los. Je vermindert je hongergevoel door je bloedsuikerspiegel en insuline in balans te brengen.

3: Ontladingsoefening
Met deze oefening schop je opgekropte gevoelens van je af. Je versterkt je wilskracht en wordt baas over je eigen lijf. Verbranding en stofwisseling worden gestimuleerd, en de bloedsuikerspiegel komt in een nog beter evenwicht. Je hongergevoel neemt verder af en gifstoffen verdwijnen.

4: Torsie en spieren oprekken
Voor een actievere verbranding masseer je de organen in je onderbuik en de zenuwpunten in je ruggengraat door je spieren op te rekken. Je ademhaling is nauw verbonden met je spijsvertering. De verkoelende adem masseert je bijnier, je lichaam reageert door overtollig vet en vocht af te voeren.

5: De zwaan en de heldenhouding voor de dijbeenspieren
Sterke en soepele dijbeenspieren zijn het symbool van een sterke en evenwichtige geest, die het lichaam de baas is. Negatieve gedachten verdwijnen en worden niet langer omgezet in laagjes lichaamsvet. Voel wat er in je lichaam verandert. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, en dat is het ook!

6: Zonnegroet met power yoga
Doe elke dag de zonnegroet en de pondjes vliegen eraf! Met de vuurademhaling masseer je je buik en darmen en wordt het stofwisselingshormoon versneld aangemaakt. De leegte binnenin je verdwijnt, en daarmee de reden om je vol te stoppen. Je eet- en vetzucht worden verleden tijd. Je zult versteld staan van het resultaat.

7: Visualisatie- en geluidsmeditatie
Je adem vormt de verbinding tussen je lichaam en je geest. Gebruik de vuurademhaling en de helende klanken van je stem om je chakra's te openen en je een comfortabel gevoel te geven.geniet daarna van de stilte binnenin je en van de zekerheid van je beslissing om af te vallen: je hebt je overgewicht niet meer nodig!

8: Dorische tempelmuziek voor gemakkelijk afslanken (gitaar)

Uitgegeven door: Wamsenzo
Spreker(s): Fred van Beek
Speelduur: 1 uur 13 min

Grootte: 58 MB

ISBN: 9789461493538