Assortiment

De gedaanteverwisseling - Franz Kafka

Acteur Tijn Docter leest de klassieker van Kafka. In 'De gedaanteverwisseling' blijkt handelsreiziger Gregor Samsa op een ochtend plots veranderd in een reusachtig ondier. Spreker(s): Tijn Docter
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

‘Toen Gregor Samsa op een ochtend uit onrustige dromen ontwaakte, ontdekte hij dat hij in zijn bed in een reusachtig ondier was veranderd.’ De openingszin van Kafka’s novelle De gedaanteverwisseling is een klassieker uit de wereldliteratuur.

Als blijkt dat Gregors nieuwe gedaante geen droom is, begint hij zich af te vragen waaraan hij zijn lot te danken heeft. Is het een straf voor de slechte relatie met zijn vader of heeft hij zich niet voldoende ingezet voor zijn werk? Gregors ouders en zus zijn geschokt door zijn gedaanteverandering, maar blijven hem verzorgen. Toch lijkt hun weerzin het steeds meer te winnen.

De gedaanteverwisseling is een van de weinige werken die Kafka zelf aan de drukpers heeft toevertrouwd, zij het na lange aarzeling. Zelden werd het gevoel van vervreemding zo indringend verteld.

Uitgegeven door: OORkracht8
Oorspronkelijke uitgever: Atheneum-Polak & Van Gennep
Spreker(s): Tijn Docter
Speelduur: 2 uur 2 min

Grootte: 127 MB

ISBN: 9789491159251