Assortiment

Dubbelspel - Frank Martinus Arion

Tegen de achtergrond van de Curaçaose cultuur en politiek speeltzich een bloedstollend drama af. Hoorspel naar de roman van Frank Martinus Arion. Spreker(s): Paulette Smit, Jeroen Heuvel
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Vier mannen spelen domino. Een eindeloos lijkende warme middag lang. Onder de tamarindeboom naast het krot van taxichauffeur Boeboe Fiel, vanwaar je het mooie nieuwe huis van de gerechtsdeurwaarder Manchi Sanantonio kunt zien liggen. De twee andere spelers zijn Chamon Nicolas, een huisjesmelker, en Juanchi Pau, de idealist van het gezelschap. De mannen zijn dat zo gewoon, maar die zondag ontwikkelt hun spel zich catastrofaal. Uit de achtergronden van de dominospelers komt een beeld van het leven op Curaçao te voorschijn. Twee deelnemers zijn getrouwd, maar de andere twee blijken een geheime relatie met de vrouwen van hun tengenstanders te hebben.

Dubbelspel is een term uit het dominospel. ‘Wanneer de steen vande winnaar aan beide einden van het spel aansluit, wint hij dubbelspel’,legt Janchi uit. De roman laat veel zien over de identiteit van Curaçao en zijn bewoners, de tradities en de moraal. Een roman die je op verschillende niveaus kunt lezen: een spannend en meeslepend verhaal van vriendschap en verraad, een politieke allegorie, alsook een sfeervol tijdsbeeld van de Nederlandse Antillen in de jaren zeventig.

Dubbelspel werd in 2006 uitgekozen voor de nationale lezersactie 'Nederland leest'.

Cast
Nora: Paulette Smit
Boeboe Fiel: Jeroen Heuvel
Chamon Nicolaas: Ed Gumbs
Manchi Sanantonio: Arthur Kibbelaar
Solema: Milouschka Birger
Janchi Pau: Eugene Boereveen

Bewerking: Susan Glimmerveen
Regie: Marlies Cordia
Techniek: Frans de Rond en Peter Kroon

Inhoud
1e verhoor
Janchi en Solema
Avond
2e verhoor
Boeboe Fiel
Campo allegre
Het kerkorgel
De schoenen
Domino
Op bezoek bij Solema
Ingemaakt
Allemaal taxi's
De laatste ronde
De tamarideboom
Uitgegeven door: HoorSpelFabriek
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij de Bezige Bij
Spreker(s): Paulette Smit, Jeroen Heuvel
Speelduur: 0 uur 53 min

Grootte: 59 MB

ISBN: 9789461492753