Assortiment

Idomeneo - Koning van Kreta - Frank Groothof

In 1780 schreef Mozart de muziek voor de opera 'Idomeneo'. De prachtige muziek maakte de opera wereldberoemd. Frank Groothof vertelt het verhaal op een andere, nieuwe manier. Leeftijd: 7+ Spreker(s): Frank Groothof
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Frank Groothof maakte een unieke uitvoering van de opera 'Idomeneo' van Mozart. Het verhaal gaat over de koning. Hij is tien jaar van huis weggeweest om met andere koningen oorlog te voeren tegen de bewoners van de stad Troje. Eindelijk is de oorlog voorbij en Idomeneo mag terug naar zijn land. Maar de God van de zee, Poseidon, is erg boos over de verwoesting van Troje en zorgt voor een vreselijke storm.

Het schip van Idomeneo vergaat en hij is bang. Hij belooft de eerste mens die hij tegenkomt op weg naar huis te offeren aan Poseidon. Dat is geen nette belofte, maar mensen doen wel ergere dingen als ze bang zijn. En het lijkt toch wel of de woede van Poseidon hierdoor bedaart. De zee wordt opeens wonderlijk kalm.

Idomeneo is zijn schip en bemanning kwijt, maar hij spoelt zelf levend en wel aan op een strand. Een treurig verliefde jongen vindt hem daar. En die jongen heet Idamantes en toevallig is Idomeneo zijn vader.

Moet Idomeneo zijn zoon Idamantes offeren in een tempel? Dat kan toch niet de bedoeling van Poseidon zijn? Of toch wel?

Muziek: Mozart

Inhoud
1. Introductie
2. De orkaan
3. Terug in het paleis
4. Het feest
5. Het afscheid
6. De bruiloft
7. Poseidon is boos
8. Het offer
9. Ze leefden nog lang en gelukkig

Uitgegeven door: Challenge Records
Oorspronkelijke uitgever: Challenge Records
Spreker(s): Frank Groothof
Speelduur: 0 uur 57 min

Grootte: 72 MB

ISBN: 9789490706142