Assortiment

Fidelio - Frank Groothof

Frank Groothof heeft het verhaal Fidelio geschikt gemaakt voor kinderen. Luister hoe de onschuldige Florestan dankzij zijn moedige vrouw Leonore (gespeeld door Erna Sassen) ontsnapt uit de verschrikkelijke gevangenis. Leeftijd: 7+ Spreker(s): Frank Grooth
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In verhalen gaan boeven meestal de gevangenis in en wordt eerlijkheid beloond. Maar in de echte wereld zijn het soms de eerlijke mensen die door boeven de gevangenis in worden gestopt. Zij zitten daar bijvoorbeeld omdat ze hebben gezegd wat ze dachten over die boeven. Ze komen vaak nooit meer vrij. Zo is het ook met Florian. Hij is verdwenen. Nou ja, verdwenen, hij is opgepakt. Niemand weet iets over hem. Het lijkt wel alsof niemand iets voor hem kan doen. Maar gelukkig heeft hij een dappere vrouw: Leonore. Ze verzint een plan om de gevangenis binnen te dringen. Ze verkleedt zich als man, zegt dat ze Fidelio heet en wordt cipier.

Diep, zo diep onder de gron dat zelfs de wormen er niet durven komen, is een cel. In die cel ligt een man. Het is Florestan. Zal ze hem daar ooit vinden? Of kan ze maar beter naar huis gaan? Proberen die man te vergeten, omdat het haar waarschijnlijk toch nooit zal lukken hem weer boven de grond te krijgen. Toch geeft ze niet op. Ze zorgt ervoor dat alle gevangenen gelucht worden. Zo hoopt ze een glimp van haar man op te kunnen vangen.

Is het hem? Wankelend, met knikkende knieen, doodziek, krijtwit, knipperend tegen het daglicht, maar toch... toch... het is haar man.

Prachtig verhaal over goed en slecht, over overleven en opoffering.

Muziek: Ludwig van Beethoven

Inhoud
1. Introductie
2. Ouverture
3. 'Mevrouwtje, mijn tijd is echt op'
4. Leonore verkleedt zich als man
5. U wacht een mooie carrière
6. De man die op mij wacht
7. Daar komt gouverneur Pizarro
8. Kom bij een echte man!
9. Gevangenenkoor
10. 'Wel, het gaat om het algemene welzijn'
11. In de kerker van Florestan
12. 'Florestan word wakker, ik kom me wreken!'
13. Finale

Uitgegeven door: Challenge Records
Oorspronkelijke uitgever: Challenge Records
Spreker(s): Frank Groothof, Erna Sassen, Judith Mok
Speelduur: 0 uur 56 min

Grootte: 73 MB

ISBN: 9789490706081