Assortiment

Boris Godoenov - Frank Groothof

Een opname van de opera Boris Godoenov vol met humor, spanning en prachtige muziek. Luister naar Frank Groothof in samenwerking met het Filmorkest Max Tax. De opera is bewerkt voor kinderen. Leeftijd: 7+ Spreker(s): Frank Groothof, Cato Fluitsma
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Een bewerking van de beroemde opera Boris Godoenov van Modest Moesorgski. Het verhaal werd zodanig bewerkt dat het geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Boris Godoenov speelt zich af in het begin van de zeventiende eeuw in Rusland. Tsaar Ivan de Verschrikkelijke ligt op sterven. Zijn zoon Dimitri moet hem opvolgen als tsaar, maar Dimitri wil geen tsaar worden. Hij wil liever gaan mountainbiken of zwemmen in de Wolga. Dimitri bedenkt een list en verdwijnt.

Omdat iedereen gelooft dat Dimitri verdronken is, wordt Boris Godoenov de nieuwe tsaar. De ambitieuze bojaar Sjoeski wil ook tsaar worden. Hij beschuldigt Boris ervan dat hij Dimitri heeft verdronken om zo zelf aan de macht te komen.

Door al die lasterpraat van Sjoeski komt het volk tegen Boris in opstand. Maar juist voordat hij gedwongen wordt de gifbeker te drinken, keert Dimitri gezond en wel weer terug naar huis. Goddank, toch weer een opera die goed afloopt. Dimitri wordt tsaar en trouwt met zijn grote liefde Xenia dus het feest kan beginnen. Nasdrovnje!

Muziek: M. Moesorgski

Inhoud
1. Introductie
2. Ouverture
3. Vadertje Boris
4. Laat het waar zijn
5. Boris Godoenov wordt tsaar
6. Oshe Nash
7. Intermezzo
8. Sjoeki in Moskou
9. Als ik tsaar ben
10. Zit hier soms die schurk
11. Het paleis van Boris
12. Luister naar de kater
13. O grote tsaar!
14. Sjoeski bij Baba Jaga
15. Suja kindje
16. Naar de Bojaren
17. Het verraad van Sjoeski
18. Dimitri komt terug

Uitgegeven door: Challenge Records
Oorspronkelijke uitgever: Challenge Records
Spreker(s): Frank Groothof, Cato Fluitsma
Speelduur: 1 uur 9 min

Grootte: 85 MB

ISBN: 9789490706098