Nobel was hij - Frank de Zanger

'Nobel was hij' is een roman met thrillerachtige trekken en is tevens een pleidooi voor snelle invoering van schone technologie voor de opwekking van energie. De eerste Nederlandstalige eco-thriller! Spreker(s): Peter van Eerdenburg
€ 14,95 Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment

Nobel was hij is een spannende roman en de eerste Nederlandstalige eco-thriller.

Een Nederlandse Nobelprijswinnaar, de hoogaangeschreven natuurkundige en milieu-activist Prof. Dr. Joost Veldman, doet een onverwachte stap. In het ‘Nobelhuis’ in Stockholm weten ze met het gedrag van de kersverse, jonge Nobelprijswinnaar geen raad. Hij wordt als een dissident beschouwd en Veldman keert de wetenschappelijke wereld de rug toe.

De stap die Joost Veldman heeft genomen was weloverwogen. Sindsdien leeft hij in Zuid-Frankrijk een zorgeloos bestaan. Door sommigen, en zeker door de roddelpers, wordt hij beschreven als een playboy. Joost Veldman heeft belangrijk onderzoek gedaan op het gebied van energie-opslag en halfgeleiders. Hij zou de ideale persoon zijn om de ontwikkeling van de zonnecel zo’n sprong voorwaarts te geven dat zonne-energie – bij uitstek de technologie voor de opwekking van schone energie – op korte termijn zou kunnen concurreren met fossiele brandstoffen. De wereld, die lijdt onder het broeikaseffect, heeft het harder nodig dan ooit, maar … voor Veldman hoeft het allemaal niet meer.

Een Engelse journaliste wil hem aan de tand voelen in een interview, maar door een aantal gebeurtenissen loopt het allemaal anders dan zij verwacht. Gebeurtenissen, waardoor de lezer kennis maakt met krachten waarvan de meesten onder ons geen weet hebben.
Uitgegeven door: Luistereenboek
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij Tournesol
Spreker(s): Peter van Eerdenburg
Speelduur: 4 uur 35 min

Grootte: 253 MB

ISBN: 9789491592331

Gerelateerde producten