Assortiment

Paul Vlaanderen en het Margo-Mysterie - Het originele hoorspel met Jan van Ees en Eva Janssen - Francis Durbridge

Als Paul Vlaanderen in Londen aankomt, blijkt zijn vrouw Ina ontvoerd te zijn en verneemt hij later dat Julia Kelburn, de dochter van een zakenman, vermoord is. Een detective-hoorspel in acht delen. Spreker(s): Jan van Ees, Eva Janssen, Louis de Bree, Hui
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Paul Vlaanderen, onderweg naar huis na een trip in de VS, wordt aangesproken in het vliegtuig door een zekere Langdon. Deze heer is werkzaam voor de rijke zakenman George Kelburn, die een probleem heeft met zijn dochter. Als Paul in Londen aankomt, blijkt zijn vrouw Ina ontvoerd te zijn en verneemt hij later dat Julia Kelburn, de dochter van de zakenman, vermoord is. Dit in combinatie met de vondst van een mysterieuze mantel van het merk Margo is het begin van een avontuur waar de schrijver en privédetective geconfronteerd wordt met heling, drugs en moord...

De hoorspelen met Paul Vlaanderen in de hoofdrol werden voor het eerst in 1938 uitgezonden, en nog steeds is de naam Paul Vlaanderen een begrip. Het succes van de hoorspelen is te danken aan de spannende geluidseffecten, de ‘cliffhangers’ en vooral het resolute optreden van de hoofdpersoon.

Paul Vlaanderen en het Margo-Mysterie werd oorspronkelijk uitgezonden door de AVRO van 30 september 1962 t/m 18 november 1962. Omroeper AVRO: Lex Braamhorst. Productie ism het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de AVRO.

Cast
Paul Vlaanderen: Jan van Ees
Ina, zijn vrouw: Eva Janssen
Sir Graham Forbes: Louis de Bree
Inspecteur Raine: Huib Orizand
Tony Wyman: Harry Bronk
George Kelburn: Wam Heskes
Charlie: Donald de Marcas

Verder met onder meer: Rob Geraerds, Dich van 't Sant, Dogi Rugani, Nora Boerman, Ingrid van Benthem, Jo Vischer, Frans Somers, Jos van Turenhout, Jan Borkus, Elly den Hartog, Tonny Foletta, Miep van den Berg, Peronne Hosang, Alex Faassen jr., Nel Snel, Chiel de Kruyff, Han König, Johan Wolder, Han Simonis, Joke Hagelen, Wiesje Bouwmeester, Hank Josso, André Carrell, Dick Scheffer, Jan Verkoren, Paul Deen, Irene Poorter en Corry van der Linden.

Regie: Dick van Putten
Bewerking: Kommer Kleijn
Vertaling: Johan Bennik (pseudoniem van Jan van Ees)
Techniek: André du Bois en Ad van de Ven
Muziek: Koos van der Griend
Editing en samenstelling: Gerard Leeuw

Inhoud
Deel 1: De mantel
Deel 2: Ted Angus
Deel 3: George Kelburn verandert van mening
Deel 4: Bill Fletcher vertelt
Deel 5: Villa de Golfbreker
Deel 6: Hoofdzakelijk over Tony Wyman
Deel 7: Vlaanderen maakt zich zorgen
Deel 8: De bezoeker

Uitgegeven door: Rubinstein
Oorspronkelijke uitgever: AVRO
Spreker(s): Jan van Ees, Eva Janssen, Louis de Bree, Huib Orizand, Harry Bronk, Wam Heskes, Donald de Marcas
Speelduur: 5 uur 22 min

Grootte: 168 MB

ISBN: 9789047610670