Assortiment

Damokles - Woedende liefde - KRO radiodocumentaire - Fifi Visser

Damokles documentaire over de relatie tussen verslaafde Frank en zijn ouders. Op zijn 12de begint Frank drugs te gebruiken, waarna zijn ouders hem naar een internaat sturen. Dit voelt als verraad en dan gaat het pas echt fout. Spreker(s): Fifi Visser
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Damokles documentaire met een reportage over Frank, een drugsverslaafde man met aids. Op zijn twaalfde begint Frank drugs te gebruiken, waarna zijn ouders hem naar een internaat sturen. Frank voelt dit als verraad, hij voelt zich verbannen en dan gaat het pas echt fout. Hij wordt van verschillende scholen gestuurd, gaat stelen en belandt regelmatig in de cel. Met grote consequenties voor de relatie met de ouders. Het escaleert als Frank op kerstavond de deur gewezen wordt door zijn ouders.

'Frank is lief', zegt z'n vader. 'Maar hij was soms een beest', vult zijn moeder aan. Samen met de inmiddels aan aids lijdende Frank hopen ze nog één zomer aan het strand door te brengen.

Frank vertelt over zijn verslaving, die volgens hem veroorzaakt is door het feit dat zijn ouders hem niet begrepen, over zijn verblijf in de gevangenis, het dodelijke ongeluk dat hij heeft veroorzaakt, de keer dat zijn ouders hem tijdens de kerst de toegang tot het ouderlijk huis weigerden, zijn verlangen naar de dood, zijn dochter. Zijn ouders vertellen over Franks problemen tijdens de puberteit, het begin van zijn verslaving, zijn punkvrienden, hun huwelijksproblemen door het gedrag van Frank, de keer dat zij hem de toegang weigerden tijdens de kerst, de zelfmoordpogingen van Frank. De ouders brengen een bezoek aan Frank in het ziekenhuis. De moeder wordt tijdens het gesprek regelmatig zeer emotioneel. Bevat fragmenten van door Frank [onduidelijk] gezongen popnummers.

Eindredactie: Christof van Basten Batenburg
Samenstelling: Fifi Visser

Uitgezonden in 1998 door de KRO.
Uitgegeven door: Instituut voor Beeld en Geluid
Oorspronkelijke uitgever: KRO
Spreker(s): Fifi Visser
Speelduur: 0 uur 50 min

Grootte: 55 MB

ISBN: 9789461498311