Assortiment

Damokles - De dood en de rest - KRO radiodocumentaire - Ernst Lissauer

Damokles documentaire die handelt over mensen die eenzaam sterven omdat ze door hun familie zijn verstoten. Daarbij speelt ook armoede vaak een grote rol, waardoor er geen geld is voor de uitvaart. Spreker(s): Ernst Lissauer
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

De Damokles documentaire De dood en de rest (Geen bezoek, geen bloemen) van Ernst Lissauer handelt over mensen die eenzaam sterven, omdat ze door hun familie zijn verstoten. Daarbij speelt ook armoede vaak een grote rol, waardoor er geen geld is voor de uitvaart.

Lissauer volgt de werkzaamheden van het Bureau Uitvaart Gemeente. Dit bureau zorgt werkelijk voor alles: van het opzeggen van de huur tot en met de begrafenis. Indien nodig wordt de woning doorzocht en huisraad gesorteerd. Deze spullen worden vervolgens geveild of opgeslagen in de kelders van de gemeentelijke sociale dienst, waarna het speurwerk begint naar naaste familieleden, verre verwanten of bekenden van de overledene. Programmamaker Lissauer volgt de werkzaamheden van dit bureau en is samen met twee ambtenaren aanwezig bij de plechtige ter aarde bestelling van een onbekende die zich voor een trein wierp.

Samenstelling: Ernst Lissauer
Uitgegeven door: Instituut voor Beeld en Geluid
Oorspronkelijke uitgever: KRO
Spreker(s): Ernst Lissauer
Speelduur: 0 uur 55 min

Grootte: 66 MB

ISBN: 9789461498281