Assortiment

Van het westelijk front geen nieuws - Erich Maria Remarque

Fameuze anti-oorlogsroman over de Eerste Wereldoorlog. Door de sobere en pregnante beschrijving van de oorlogswaanzin is dit een der belangrijkste en indrukwekkendste boeken van de moderne tijd. Spreker(s): Jan Meng
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Nog altijd is dit meesterwerk van de moderne romankunst een manifest van wat literatuur daadwerkelijk vermag: zelden is de menselijke werkelijkheid en het menselijke levenslot verwoord in zo een beslissende leeservaring.

Eind 1928 voltooide Remarque zijn Im Westen nichts Neues. Reeds op 18 april van het volgende jaar verscheen bij Erven J. Bijleveld de eerste vertaalde editie ter wereld van deze fameuze anti-oorlogsroman. Alleen al van de Nederlandse uitgave werden er in de eerste jaren na verschijnen meer dan honderdduizend verkocht, tot de bezetter het boek in 1940 in beslag nam.

Van het westelijk front geen nieuws is sedert de eerste dag van verschijnen niet alleen een literair monument geweest, maar een politiek en cultureel feit van grote betekenis. Door de sobere en pregnante beschrijving van de oorlogswaanzin werd het werk ogenblikkelijk en ook blijvend herkend als een der belangrijkste en indrukwekkendste boeken van de moderne tijd.

Genomineerd voor de Luisterboek Award 2015


Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij erven J. Bijleveld
Spreker(s): Jan Meng
Speelduur: 6 uur 34 min

Grootte: 359 MB

ISBN: 9789047616092

Gerelateerde producten