Assortiment

Sprookjes - Hans en de draak - Anna Suzanna... de fee die vuur kon spuwen - Eric Borrias

Twee sprookjes 'Hans en de draak' en 'Anna Suzanna... de fee die vuur kon spuwen', gemaakt door de Stichting Hoorspel Nú in samenwerking met Eric Borrias, verhalenverteller. Leeftijd: 6+ Spreker(s): Eric Borrias, Marieke de Kruijf, Audrey van der Jagt
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Het sprookje Hans en de draak vertelt het verhaal van prinses Filia, die voor haar zestiende verjaardag van haar vader, de koning, een ongewoon cadeau krijgt. In plaats van een gouden ketting, een paard of een koets laat hij de torens van het kasteel waar ze wonen, bekleden met diamanten, robijnen en andere fonkelende edelstenen.

De draak, die achter de horizon woont, is dol op al dat geschitter. Hij komt naar het kasteel, jaagt iedereen weg en neemt prinses Filia gevangen in één van de torenkamers.

Aan de jongen Hans de opdracht de prinses te bevrijden. Wat zal zijn beloning zijn?

In De fee die vuur kon spuwen speelt Anna Suzanna de hoofdrol. Ze woont met al haar dierenvriendjes in het bos dat altijd groen blijft. Ook in de winter, als het overal sneeuwt en vriest, is het er lente. Daardoor hoeven de dieren in de winter niet naar warme streken te verhuizen of een winterslaap te houden.

Als Koning Winter de winterwolkjs eropuit stuurt om overal te gaan sneeuwen, vliegt Anna Suzanna snel omhoog en begint de wolkjes te kietelen. Daardoor krijgen ze het warm en sneeuwen geen sneeuw, maar regenen zachte lenteregen. Totdat Koning Winter achterdochtig wordt.

Inhoud
1. Hans en de draak
2. Anna Suzanna... de fee die vuur kon spuwen

Cast
Prinses Filia, fee Anna Suzanna: Marieke de Kruijff
Overige personages: Eric Borrias

Tekstbewerking, regie en aan- en afkondigingen: Audrey van der Jagt
Geluidsopnamen en -montage: Frans de Rond, Huis van Eustachius, Hilversum
Muziek: All Music Publishing
Uitgegeven door: Stichting Hoorspel Nú
Spreker(s): Eric Borrias, Marieke de Kruijf, Audrey van der Jagt
Speelduur: 1 uur 3 min

Grootte: 56 MB

ISBN: 9789490938451

Gerelateerde producten