Assortiment

Ademtherapie voor kinderen - Ademhalingsoefeningen voor kinderen - Balance & Harmony - Gezond van lichaam en geest (serie) - Elisabeth Hoogduin

Naast oefeningen voor de adem is er in dit luisterboek ook aandacht besteed aan ontspanning van spieren en het zenuwstelsel. Geschikt voor kinderen van 4 tot 15 Spreker(s): Elisabeth Hoogduin
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Veel kinderen die problemen hebben met de ademhaling – meestal zonder dat zij of hun ouders zich dat realiseren – voelen zich niet lekker in hun vel zitten. Als er bij deze kinderen door oefening een juist adempatroon ontstaat dan wordt hun natuurlijke energie weer goed verdeeld. Daardoor worden de hersenen gevoed en komt er een aanzienlijke verbetering van de emotionele, geestelijke en lichamelijke balans tot stand. Klachten zoals dyslexie, ADHD en daarop lijkend gedrag, onzekerheid, angsten, slapeloosheid, buikpijn, nervositeit, bedplassen, etc. kunnen daarmee verholpen en voorkomen worden. Kinderen met weinig levenslust en zelfvertrouwen, kinderen die zich vaker dan andere kinderen eenzaam of depressief voelen en kinderen met snel wisselende stemmingen kunnen heel veel baat hebben bij goed leren ademen.

Ademen gebeurt vaak op de verkeerde manier, namelijk hoog in de borst, waardoor het middenrif naar binnen getrokken wordt. Hierdoor ontstaat een te hoge druk in het middenrif en in de longen, waardoor de energie naar boven stijgt. De energie in het hoofd maakt dat er een te grote druk op de hersenen komt te staan en dat ook de keel onder druk staat. Ook kinderen ademen vaak oppervlakkig waardoor de energie niet op de juiste wijze door hun lichaam kan stromen. Veel lichamelijke en emotionele klachten waar kinderen last van hebben ontstaan door een onjuist gebruik van de adem.

Ademtherapie is ook ideaal voor kinderen met ademklachten als hyperventilatie, bronchiale klachten, longklachten en hartklachten. Ademen is niet alleen een proces van de longen maar van het gehele lichaam en de geest. Veel van deze ademhaling wordt geblokkeerd door een verkeerde lichaamshouding, bij het lopen, zitten, liggen en staan. Ademtherapie kan ervoor zorgen dat ademen weer spontaan en vanzelf gaat waardoor de energie en kracht die in het lichaam aanwezig is weer optimaal gebruikt kan worden. Naast oefeningen voor de adem is er in dit luisterboek ook aandacht besteed aan ontspanning van spieren en het zenuwstelsel.

Geschikt voor kinderen van 4 tot 15 jaar

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Inleiding voor de ouders
2: Ontspanningsoefening: los en zwaar zitten
3: Leren ademen in de buik
4: Het ademsteunpunt ontdekken
5: Anders leren ademen
6: Ademoefening liggend op de rug
7: Ademoefening met opgetrokken knieën
8: Ademoefening liggend op de buik
9: Ademen met de voeten
10: Het ademsteunpunt versterken
11: Het ademsteunpunt versterken met de knieën
12: Het ademsteunpunt versterken met de benen
13: Ademoefening fietsen op het steunpunt
14: Ontspanningsoefening: autogene training

Uitgegeven door: Wamsenzo
Spreker(s): Elisabeth Hoogduin
Speelduur: 1 uur 4 min

Grootte: 62 MB

ISBN: 9789461493514