Assortiment

Elementaire Deeltjes: Narcisme - Frans Schalkwijk

Voor iedereen die geïnteresseerd is in narcisme en voor wie zichzelf of een ander beter wil begrijpen. Spreker(s): Charlotte Lap
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In het alledaagse taalgebruik wordt narcisme vaak als een scheldwoord gebruikt voor mensen die uitermate tevreden zijn met zichzelf. Onze huidige 'selfie'-maatschappij wordt ook in toenemende mate narcisme verweten. Maar wat is narcisme eigenlijk, en is het terecht dat wij de term zo snel in de mond nemen?

Op een heldere manier legt Frans Schalkwijk uit wat wetenschappers onder narcisme verstaan, sinds Sigmund Freud de term in 1914 introduceerde. Tegenwoordig zien we narcisme als een combinatie van een kwetsbaar zelfgevoel, een problematische omgang met emoties en forse problemen in relaties.

Dit boek is geschreven voor wie geïnteresseerd is in narcisme en voor wie zichzelf of een ander beter wil begrijpen. Voor die laatsten schreef Schalkwijk, vanuit zijn jarenlange ervaring in zijn eigen praktijk, de hoofdstukken 'Leven met narcisme' en 'Behandeling van narcisme'.

Uitgegeven door: Singel Uitgeverijen
Imprint: Atheneum-Polak & Van Gennep
Spreker(s): Charlotte Lap

Speelduur: 4 uur 16 min

Grootte: 235 MB

ISBN: 9789025311186