Assortiment

Eeuw in versnelling - Hoe de fiets voor een maatschappelijke revolutie in Nederland zorgde - Marian Rijk

Een intrigerende geschiedenis over de opkomst van de fiets en een kleine dorpsfabriek die uitgroeit tot het wereldconcern Gazelle. Spreker(s): Loretta Schrijver
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Een intrigerende geschiedenis over de opkomst van de fiets en een kleine dorpsfabriek die uitgroeit tot een wereldconcern

Een halve eeuw na de industriële revolutie wordt Willem Kölling geboren. De wereld waarin hij opgroeit verandert in hoog tempo; de technologische ontwikkelingen zorgen voor een grotere mobiliteit en meer vrije tijd. Het succes van een nieuw vervoermiddel, de fiets, intrigeert Willem.

In 1892 begint hij in Dieren een fietsenfabriek: Gazelle. Twintig jaar later bestaat de directie uit Willem, broer Hendrik, zus Jo en hun neef Jan Breukink. Het familiebedrijf overleeft twee wereldoorlogen en een economische crisis en ontwikkelt zich tot een moderne onderneming.

Maar er is ook tegenslag. Door de toegenomen internationale concurrentie en een te gemoedelijke bedrijfscultuur wordt de familie in 1970 gedwongen haar geliefde fabriek te verkopen.

Uitgegeven door: AmboAnthos
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij AmboAnthos
Spreker(s): Loretta Schrijver

Speelduur: 7 uur 36 min

Grootte: 418 MB

ISBN: 9789026343940