Assortiment

Een knipoog van de Boeddha - Erica Terpstra

Als Onno een wens uitspreekt tegen een Boeddhabeeldje, begint de lucht te rimpelen en de grond te trillen. Ineens is hij in het oude India, en zijn beste vriendin Wendy is er ook! Een avontuurlijke reis begint... Leeftijd: 10+ Spreker(s): Erica Terpstra
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Als Onno op een avond een wens uitspreekt tegen een Boeddhabeeldje, begint de lucht te rimpelen en de grond te trillen. Ineens is hij in het oude India, en zijn beste vriendin Wendy is er ook! De mysterieuze rimpelingen nemen hen mee op een avontuurlijke reis door het leven van Siddhartha, de kleine prins die later de Boeddha zou worden.
Een knipoog van de Boeddha is het eerste kinderboek van Erica Terpstra.

Speciaal voor het boek van Een knipoog van de Boeddha van Erica Terpstra schreef Zijne Heiligheid de Dalai Lama het volgende voorwoord:
“Ik ben heel blij dat Erica Terpstra voor jonge lezers dit boek over compassie heeft geschreven. Er zijn twee vormen van compassie. De eerste ontstaat uit onze natuurlijke betrokkenheid bij familie en vrienden om wie we geven. We bereiken er een klein kringetje mee, maar het kan wel het zaadje zijn waaruit iets veel groters groeit. We kunnen namelijk ook leren om het welzijn van iedereen ter harte te nemen, wie of waar dan ook. Dit is zuivere compassie, en alleen mensen zijn in staat om die te ontwikkelen. Om anderen gelukkig te maken hoeven we ons eigen geluk niet op te off eren. Als we anderen proberen gelukkig te maken, is dat voor onszelf een enorme bron van vreugde, ook als het niet altijd lukt. Boosheid en haat zijn tekenen van zwakte, maar compassie wijst op grote kracht. Iedereen is gevoelig voor compassie. Als we iemand tegen komen die vol is van compassie, worden we daar blij van en willen we graag vrienden zijn met die persoon, maar mensen die boos en wrokkig zijn gaan we veel liever uit de weg. Lees dit boek, denk na over wat erin staat en kijk eens hoe jij zelf aardiger kunt zijn en met meer compassie kunt leven.”

Uitgegeven door: Gottmer Uitgevers
Imprint: Gottmer Uitgeversgroep
Spreker(s): Erica Terpstra
Speelduur: 1 uur 40 min

Grootte: 92 MB

ISBN: 9789025771225