Echte vrouwen krijgen een kind - De stille revolutie van de niet-moeder - Liesbeth Smit

Een boek over het niet-moederzijn in een wereld waarin dat niet de norm is. Spreker(s): Lottie Hellingman
€ 14,99 Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Ze woont alleen, samen met haar twaalf katten. Ze draagt grijze, vormeloze kleding. Naar moeders werpt ze woedende blikken. En aan kinderen heeft ze al helemáál een grondige hekel. Ontmoet ‘de kinderloze vrouw’. Of: zoals veel mensen haar nog altijd zien.

In Nederland krijgt ongeveer 1 op de 5 vrouwen geen kinderen. Dat heeft verschillende en zeer persoonlijke oorzaken, van gewenst tot on-gewenst, tot iets daartussenin. De stilte rondom hen is oorverdovend, omdat de meerderheid nu eenmaal wél een kind krijgt. Dat is natuurlijk prima – met kinderen is niets ‘mis’. Maar intussen is de maatschappelijke nadruk op het moederschap enorm. En weten we eigenlijk maar weinig over al die vrouwen voor wie het leven er heel anders uitziet.

In Echte vrouwen krijgen een kind beschrijft niet-moeder Liesbeth Smit hoe het is om als vrouw anno nu géén kinderen te hebben. Hoe ga je om met (impliciete) verwachtingen van jezelf en je omgeving? Waarom vinden we het moederschap zo vanzelfsprekend, en zijn ‘vrouwelijkheid’ en ‘moederschap’ zo onlosmakelijk met elkaar verbonden? En hoe kun je als vrouw zonder kinderen wel degelijk een rijk leven leiden?

Uitgegeven door: Singel Uitgeverijen
Imprint: Nijgh & Van Ditmar
Spreker(s): Lottie Hellingman
Speelduur: 7 uur 1 min

Grootte: 386 MB

ISBN: 9789038807300
Populaire tags