Assortiment

De dromenwever - Voorgelezen door Jan Donkers - Douwe Draaisma

Geen esoterisch dromenboek, maar neurofysiologisch onderzoek dat Sigmund Freuds ver achter zich laat. Recent droomonderzoek maakt korte metten met veel van Freuds opvattingen. Maar niet met alle, zo leren we. Spreker(s): Jan Donkers
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Sommige delen van ons brein moeten waken terwijl we slapen. Ze beginnen vreemde verhalen te spinnen. De meeste verhalen vervliegen bij het wakker worden. Wat blijft zijn de vragen. Waarom accepteer je in je droom bizarre situaties als volkomen vanzelfsprekend? Wat hebben psychologie en neurologie de afgelopen halve eeuw opgehelderd over ons nachtleven? En natuurlijk de moeilijkste vraag: betekenen dromen iets?

Met De dromenwever betreedt Douwe Draaisma opnieuw de menselijke piste vol wilde verhalen, steigerende nachtmerries en ijzingwekkende mentale acrobatiek. Vastberaden doorkruist hij de droomlandschappen van zweefdromers, blinde en lucide dromers; feiten over erotische, profetische en examendromen scheidt hij moeiteloos van overspannen ficties. Ook het innerlijkst van het auto biografische droomleven onderzoekt en analyseert hij met wetenschappelijke acribie en pertinentie, maar nooit zonder open oog te houden voor de verhalende kracht van dromen en dromers. Wat we over dromen zeker willen weten is nu beschreven in De dromenwever.

Inhoud
Hoofdstuk 1: De dromenwever Over hersenen en dromen
Hoofdstuk 2: De Onbewogen Beweger
Hoofdstuk 3: Nachtschaamte
Hoofdstuk 4: Gezakt Over examendromen
Hoofdstuk 5: Over profetische dromen
Hoofdstuk 6: Over lucide dromen
Hoofdstuk 7: Over de kleur van dromen
Hoofdstuk 8: Over dromen van blinden
Hoofdstuk 9: Over het droomleven van Vincent Bijlo
Hoofdstuk 10: Over nachtmerries
Hoofdstuk 11: Over erotische dromen
Hoofdstuk 12: Nachtresten
Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Historische Uitgeverij
Spreker(s): Jan Donkers
Speelduur: 8 uur 39 min

Grootte: 403 MB

ISBN: 9789047617013