Assortiment

De verborgen zin van dementie - Denken met je hart - Hans Stolp

Hans Stolp laat ons zien dat dementie geestelijke groei kan bieden. Nadat ‘plicht’ en ‘moeten’ zijn losgelaten, is het mogelijk om een volgend leven meer bevrijd en ontlast te beginnen. Spreker(s): Liselot Thomassen
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Dementie is een ziekte die bij veel mensen angst oproept. Geheugenverlies, verlies van decorum en het niet meer herkennen van geliefden zijn voor de zieke zelf en alle betrokkenen immers zeer ingrijpend. Daarbij komt dat dementie (nog) niet te genezen is, en het aantal mensen dat aan dementie lijdt wereldwijd zeer sterk groeit. Omdat mensen deze ziekte steeds vaker als een uitzichtloos lijden zien, wordt er ook steeds vaker in een vroegtijdig stadium gekozen voor euthanasie.

Hans Stolp laat in De verborgen zin van dementie zien dat dit niet het juiste antwoord is. Hij laat ons een andere kant zien: de verborgen geestelijke groei die dementie kan bieden. Dementerenden brengen, nadat ‘plicht’ en ‘moeten’ zijn losgelaten, namelijk nieuwe mogelijkheden in zichzelf aan het licht. Deze transformatie maakt het mogelijk om een volgend leven meer bevrijd en ontlast te beginnen. Het is de hoogste tijd om de spirituele aspecten die met de ziekte dementie verbonden zijn te belichten, zodat we anders tegen de ziekte gaan aankijken en vooral anders met dementerenden zullen omgaan.

Uitgegeven door: VBKMedia
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij AnkhHermes
Spreker(s): Liselot Thomassen
Speelduur: 2 uur 41 min

Grootte: 147 MB

ISBN: 9789020215328