Assortiment

De Revisor #22 - Jan van Mersbergen en Astrid Haerens

Een selectie van de korte verhalen uit de vernieuwde Revisor (#22). Spreker(s): Dafne Holtland
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

‘Er zijn wijken in Mexico-Stad waar de verkeerslichten altijd oranje knipperen. Het is een truc van de betreffende colonias, wijken, werd mij, de onvermurwbaar vragen stellende bijrijder, uitgelegd. De oranje verkeerslichten voorkomen dat auto’s stil komen te staan en overvallers, voor wie een rood licht lang genoeg duurt om hun missie te volbrengen, worden gestimuleerd.’

Deze vernieuwde Revisor gaat over de periferie. De periferie als datgene wat niet het centrum is, maar zich daar wel onontkoombaar toe verhoudt. De buitenwijk, het randgebied, de voorstad, het achterland – ze bestaan vanwege het centrum, in het staccato contrast of de geleidelijke gumbeweging van kern naar buitenrand.

De 6 schrijvers Arjen van Veelen, Floor Milikowski, Rob van Essen, Charlotte van den Broeck, Jan van Mersbergen en Astrid Haerens verkennen in deze audioversie wat het woord periferie voor hen betekent. Het leverde een diverse verzameling teksten op, waarin we ons van Parijs naar de Bijlmer, Napels en een naamloze Amerikaanse woestijn verplaatsen.

Uitgegeven door: Singel Uitgeverijen
Imprint: Uitgeverij E.M. Querido
Spreker(s): Dafne Holtland

Speelduur: 1 uur 22 min

Grootte: 75 MB

ISBN: 9789021420431