Assortiment

De poppenfabriek - Elizabeth Macneal

Londen, 1850. Iris werkt in een poppenfabriek. Silas, is taxidermist en een verwoed verzamelaar van morbide curiositeiten. De man en het meisje ontmoeten elkaar toevallig in Hyde Park, tijdens de bouw van de wereldtentoonstelling. Voor Silas betekent deze
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Londen, 1850. Iris werkt in een poppenfabriek. Silas, is taxidermist en een verwoed verzamelaar van morbide curiositeiten. De man en het meisje ontmoeten elkaar toevallig in Hyde Park, tijdens de bouw van de wereldtentoonstelling. Voor Silas betekent deze ontmoeting een nieuw begin. Hij besluit dat zijn leven zonder de mooie Iris geen enkele zin heeft.

Wanneer Iris wordt gevraagd als model door de beroemde kunstschilder Louis Frost, stemt ze in op voorwaarde dat hij haar les zal geven. Het leven in het bohemien milieu bevalt haar steeds beter. En natuurlijk worden Iris en Louis verliefd. Ondertussen probeert ook Silas haar hart te veroveren. Zijn duistere obsessie wordt levensgevaarlijk voor Iris.

De Poppenfabriek: een fascinerend, duister en decadent verhaal over obsessie, liefde en moord, die zich afspeelt in het negentiende eeuwse Londen. Een literaire thriller die als een macaber feest voor de zintuigen nog dagenlang in je geheugen nastuitert. Rijk aan kleur en structuur, alsof je over een drempel stapt in een andere tijd. Voor de liefhebbers van Het Parfum, Het huis aan de gouden bocht en Lelieblank, scharlaken rood.

Uitgegeven door: Overamstel Uitgevers
Imprint: The House of Books
Spreker(s): Desi van Doeveren

Speelduur: 12 uur 20 min

Grootte: 1016 MB

ISBN: 9789044357561