Assortiment

De Kouwe Ouwe - De opkomst en ondergang van Stanley Hillis: de godfather tussen Klaas Bruinsma en Willem Holleeder - Vico Olling

De opkomst en ondergang van Stanley Hillis: de godfather tussen Klaas Bruinsma en Willem Holleeder Spreker(s): Casper Gimbrère
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Stanley Hillis, alias 'De Kouwe Ouwe', werd in 2011 geliquideerd. Hij was een van de meest gevreesde Nederlandse gangsters. Begonnen als kruimeldief en bankrover in de jaren zeventig maakt hij, veelal opererend op de achtergrond, vanaf de jaren tachtig carrière in de georganiseerde misdaad. Hij groeit uit tot een ware godfather, geroemd en gevreesd om zijn eigengereidheid, intelligentie en brute machtsvertoon.

Maar wie was die vriendelijk ogende man eigenlijk en waarom weten we zo weinig van hem? Hoe machtig was hij? Was hij daadwerkelijk de baas van Willem Holleeder? En waarom moest hij dood?

In De Kouwe Ouwe gaan Martijn Haas en Vico Olling op zoek naar de sporen van Stanley Hillis. Aan de hand van uitgebreide research en talloze interviews laten ze de opkomst en ondergang zien van de capo di tutti capien de machtige groep die hij om zich heen had verzameld, en schetsen daarmee tevens veertig jaar Nederlandse misdaadgeschiedenis.

Uitgegeven door: Overamstel Uitgevers
Imprint: Lebowski Publishers
Spreker(s): Casper Gimbrère
Speelduur: 13 uur 32 min

Grootte: 743 MB

ISBN: 9789048848997