Assortiment

De eerste wereldoorlog - Willem Melching

Vier hoorcolleges waarin vier Nederlandse tophistorici het aangrijpende verhaal vertellen van de Eerste wereldoorlog (1914-1918). Een oorlog die negen miljoen soldaten het leven kostte en de wereld voorgoed veranderde. Spreker(s): Willem Melching, Wim Kli
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Vier hoorcolleges waarin vier Nederlandse tophistorici het aangrijpende verhaal vertellen van de Eerste wereldoorlog (1914-1918). Een oorlog die negen miljoen soldaten het leven kostte en de wereld voorgoed veranderde.

Live opgenomen bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam.
Uitgave: Historisch Nieuwsblad, onderdeel van Veen Magazines.

Willem Melching geeft antwoord op de vraag wie schuldig was aan deze oorlog: het Duitse keizerrijk, of ook andere landen? De eigenlijke strijd, van de beslissingen van de generaals tot de worsteling van de gewone soldaten, wordt door Wim Klinkert uit de doeken gedaan. Paul Moeyes vertelt hoe het neutrale Nederland slechts met grote moeite tussen de klippen van de oorlogvoerende partijen door wist te varen. Frits Boterman sluit af met de gevolgen na 1918. Moest de Eerste Wereldoorlog noodzakelijkerwijs uitmonden in de Tweede?

Uitgegeven door: VBKMedia
Oorspronkelijke uitgever: Veen Media
Spreker(s): Willem Melching, Wim Klinkert, Paul Moeyes, Frits Boterman
Speelduur: 4 uur 55 min

Grootte: 271 MB

ISBN: 9789085716556