Assortiment

De data-economie - Waarom data geld gaat vervangen, wat dit betekent voor onze economie en hoe je hierop in kunt spelen - Viktor Mayer-Schönberger; Thomas Ramge

Een mijlpaal in de economische literatuur: het laat zien hoe data de rol van geld aan het overnemen is. Op heldere en toegankelijke wijze verklarende auteurs waarom de macht van traditionele multinationals en banken afneemt. Spreker(s): Jan Donkers
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Hoe ontstaat welvaart en hoe wordt die verdeeld? Aan de hand van deze tweevragen beschreef Karl Marx in Das Kapital de opkomst en de gevolgen van het kapitalisme. 150 jaar later stellen Viktor Mayer-Schönberger (Oxford Internet Institute) en Thomas Ramge (The Economist) dezelfde vragen en komen toteen radicaal nieuw inzicht: onze op geld gebaseerde economie verandert ineen economie die gebaseerd is op data.

Dit boek is een mijlpaal in de economische literatuur: het laat zien hoe data de rol van geld aan het overnemen is. Op heldere en toegankelijke wijze verklarende auteurs waarom de macht van traditionele multinationals en bankenafneemt en waarom digitale marktplaatsen als Booking.com, Uber, Amazon enAlibaba zo stormachtig groeien. Bovendien beschrijven ze de opkomst van een geheel nieuwe sector – vergelijkbaar met de financiële industrie, maar dan met handelaren, tussenpersonen en brokers die gespecialiseerd zijn in data.

Welkom, dus, in de data-economie: een spannende en uitdagende omgevingboordevol kansen voor ondernemers en met uiteindelijk een betere verdelingvan de welvaart voor iedereen.

Inhoud
Hoofdstuk 1. Het nieuwe kapitalisme
Hoofdstuk 2. Communicatieve coordinatie
Hoofdstuk 3. Markten en geld
Hoofdstuk 4. Datarijke markten
Hoofdstuk 5. Bedrijven en controle
Hoofdstuk 6. Het bedrijf in de toekomst
Hoofdstuk 7. Het verval van kapitaal
Hoofdstuk 8. Feedback-effecten
Hoofdstuk 9. Het ontbundelen van werk
Hoofdstuk 10. De menselijke keuze

Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Maven Publishing
Spreker(s): Jan Donkers

Speelduur: 7 uur 53 min

Grootte: 650 MB

ISBN: 9789463623490