Assortiment

De artiflat - Een kunstenaarsflat in het hiernamaals - Toon Verbeek

Meer dan 80 kunstenaars van allerlei slag, ooit beroemdheden op het aardse beleven hun avonturen in de kunstenaarskolonie de artiflat, waaronder hoofdrolspelers als Dmitri Sjostakovitsj, Pablo Picasso, Marlène Dietrich, Marilyn Monroe, Vincent van Gogh, J
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Welkom in de Artiflat
Dit is het verhaal van de Artiflat, een kunstenaarsflat in het noorden van Johannesburg, een grote stad in het hiernamaals. Negen verdiepingen telt de flat met tweeënzeventig appartementen. Bovenaan vier reusachtige penthouses, onderaan elf piepkleine appartementjes. Hoe hoger je komt, des te voornamer de bewoners, al denken daar sommigen anders over. Lieden van allerlei slag wonen er in de Artiflat: klassieke componisten, kunstschilders, dichters, een balletdanser, een beeldhouwster, zangers en zangeressen, popmuzikanten, twee dirigenten, acteurs en zo verder. Op de begane grond wonen drie purgatijnen, zielen gevlucht of vrijgelaten uit het vagevuur, het purgatorium: Wigbert, de barkeeper van café de Nadorst, huismeester Smit met zijn hondje Lodewijk en juffrouw Annette, de beheerster van de wasserette.

Op de uiterste hoek links, naast de entree, bevindt zich café de Nadorst, een toevluchtsoord voor menig bewoner. Aan de andere zijde van de entree het winkeltje van de huismeester, met daarachter het pianokamertje, de oefenruimte bedoeld voor bewoners van de lagere etages en daar weer naast de schilderszaal.

De hoofdstad van het hiernamaals, Sint-Petrusburg is een miljoenenstad, een stad met allure, een stad waar alles mag maar niets hoeft. Een stad waar duizenden ex-purgatijnen hun toevlucht hebben gezocht, een stad ook met een uitgaanscentrum en een rosse buurt. Andere grote steden zijn Voorstad Sint-Jacoba, ook wel de Bloemenstad genoemd, Mozestown, Holy City, en Johannesburg, de stad waarin zich dit verhaal grotendeels afspeelt.

Uitgegeven door: Bookora
Imprint: Bookora
Spreker(s): Inge Ipenburg

Speelduur: 25 uur 18 min

Grootte: 2083 MB

ISBN: 9789462552487