Assortiment

Coronacast 2 - Aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid - Peter de Ruiter

April 2020 leeft Nederland onder een streng regime vanwege coronavirus. Peter de Ruiter legt vast hoe mensen reageren. Spreker(s): Peter de Ruiter
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In april 2020 leeft Nederland onder een streng regime vanwege het coronavirus. Peter de Ruiter legt vast hoe mensen reageren. Dit is de tweede aflevering van de Coronacast, met de delen 5 tot en met 8.

5 Verbondenheid

Een overlever die als superwoman aan de slag wil, een beller naar eenzame ouderen die een intieme vraag krijgt en een man die het coronavirus ziet als een mogelijk gezonde uitdunning van de wereldbevolking: het zijn slechts drie van vele beleveningsverhalen die de Coronafoon registreert in een welvarende Haagse buurt, waar inmiddels het 'nieuwe normaal' lijkt te zijn ingevoerd in de vorm van koffie uit kartonnen bekertjes die bij gebrek aan een terras op zaterdagochtend wordt genuttigd gezeten op het openbaar straatmeubilair, terwijl de wijkbewoners zich laten verwarmen door het prille zonnetje van het ontluikende voorjaar. Thema: op zoek naar verbondenheid.

6 Liefde in tijden van corona

Het coronavirus stelt geliefden in spe voor een dilemma. Houd je afstand of laat je je gaan? In de literatuur wordt in tijden van een epidemie de liefde bedreven met ware doodsverachting. Is dit een afspiegeling van de werkelijkheid? Bij een gay brengt het virus aids in herinnering. Maar kun je ook gevoelsmatig door het coronavirus worden getroffen, bijvoorbeeld als je zelf Corona heet? Daar past alleen een mooie liefdesbrief op, of een eigen versie van de song My Sharona: Mijn Corona!

7 Ontsnappen aan de werkelijkheid

Het coronavirus raakt ons allemaal. Het is vrijwel voortdurend in onze gedachten. Met een beer voor het raam proberen we de onschuld terug te vinden. We vergeten onszelf en de wereld met het luisteren naar en het spelen van muziek, door het eten van bepaalde paddenstoelen, door boeken te lezen, met opruimen en klussen, in virtual reality, met het luisteren naar podcasts of gewoon door een jaar te gaan slapen. Wake me up when it's gone!

8 Een tijd voor nieuwe dingen

De coronacrisis schept een nieuwe werkelijkheid en daar horen nieuwe dingen bij. Daklozen worden tijdelijk gehuisvest in hotels, we verenen onze krachten voor de gemeenschap en we beginnen een moestuintje op het balkon om een voedselcrisis voor te zijn. In Amsterdam videovergaderen singles over het gebrek aan connectie. Iedereen mag meekijken. Corona geeft ook rust en leidt tot reflectie. De volgende vraag is: in welke nieuwe wereld willen we straks wakker worden?

9 Coronacast live: Coronarede dr. Helmut Scheimpflug, Denker der Aarde

Een rechtstreeks verslag van de Coronarede van dr. Helmut Scheimpflug, Denker der Aarde. "Het virus houdt ons een spiegel voor"
Uitgegeven door: PixelPerfect Publications
Imprint: Luisterdoc
Spreker(s): Peter de Ruiter
Luisterdoc (30)
PixelPerfect Publications (54)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Speelduur: 2 uur 20 min

Grootte: 128 MB

ISBN: 9789491833915