Assortiment

Vanavond breng ik eten - Jeugd- en oorlogsherinneringen van Jos Kats-Van den Berg - Cees Smit

Het persoonlijke verhaal over de jeugd en de oorlogsjaren die Johanna Catharina Kats-Van den Berg in Duitsland en Polen heeft meegemaakt. Het geeft goed beeld hoe zij die verschrikkingen destijds heeft ervaren. Spreker(s): Lydia Scheen
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In het voorjaar van 1942 vertrok Johanna Cathatina Kats-Van den Berg op 17-jarige leeftijd met haar moeder naar Duitsland. Via verzetsstrijders in Berlijn kwam zij in contact met de Zweedse ambassade. Zo rolde zij onverwacht in het koerierswerk.

Zij besefte pas achteraf in welke gevaarlijke omstandigheden zij al dit werk had verricht. Berooid en ontluisterd kwam zij in juli 1945 terug in haar geboortelpaats Rotterdam.

Achtergrond totstandkoming novelle

In het najaar van 2005 nam Cees Smit bij revalidatiecentrum Visio het Loo Erf te Apeldoorn deel aan een cursus 'Schrijf je eigen levensverhaal'. Daar ontmoette hij Jos Kats-Van den Berg. Hij werd direct diep getroffen door haar persoonlijke verhaal over haar jeugd en de oorlogsjaren die zij in Duitsland en Polen had meegemaakt.

Vijf jaar later werden die verhalen van Jos door Cees verwerkt in een boeiende novelle, die de luisteraar een beeld geeft hoe zij die verschrikkingen destijds heeft ervaren.

Het leven na de oorlog ging verder, maar Jos heeft al die belevenissen tot op de dag van vandaag steeds weer opnieuw met haar meegedragen. In de herfstdagen van haar leven komt haar droom, een stuk levensverhaal in boekvorm, toch nog als een prachtig gekleurd blad uit de boom voor haar voeten vallen.
Uitgegeven door: Cees Smit
Oorspronkelijke uitgever: Trivium Uitgeverij
Spreker(s): Lydia Scheen
Speelduur: 2 uur 29 min

Grootte: 69 MB

ISBN: 9789079180219